Ha túl meleg van moziba menni...

Vágólapra másolva!
Bágyasztó kánikula telepedett ránk, ilyenkor még a légkondicionált moziig sem feltétlenül van kedvünk elmenni. Nem baj, elég a közeli videotékát megcélozni, ahol feltankolhatunk olyan filmekből, amik eddig kimaradtak, mert moziban be sem mutatták őket, vagy nem csaptak nekik elég nagy hírverést. Segítünk a hőség-videózásban: tíz könnyed, szórakoztató film, ami eddig a téka eldugott polcán lapult.
Vágólapra másolva!

A régi környék (Garden State, 2004)
Rendező: Zach Braff

Miről szól? A huszonéves Andrew kilenc éve nem látogatta meg a szüleit, most anyja temetésére hazaérkezik basáskodó apjához és léhűtő haverjaihoz. Egy orvosi rendelőben megismerkedik Sammel, a szókimondó, levakarhatatlan kiscsajjal, aki felrázza tespedtségéből.

Forrás: [origo]
Zach Braff A régi környék-ben | A film előzetese

Kik a szereplők? Zach Braff írta-rendezte a kis melankóliával fűszerezett, viccesen kedves filmet, és a főszerepet is ő alakítja. Partnerét, a szinte elviselhetetlen, mégis bájos Samet Natalie Portman játssza, akinek ez a besózottlány-szerep sokkal testhezállóbb, mint a Star Wars karót nyelt Amidalája. Peter Sarsgaardra, a túl sokat füvező, sírásó haverra is érdemes figyelni.

Miért érdemes levenni a polcról? Mert még nem ismered Zach Braffet, az egyik legtehetségesebb, legegyedibb humorú fiatal amerikai filmest (mintha a fiatal Dustin Hoffmant keresztezték volna Seth Coennel). A Scrubs című vicces kórházsorozatban robbant be a köztudatba, amit nálunk persze nem adnak, most pedig éppen a dán Hogy szeretsz? remake-jén dolgozik.

* * *

Óh, óh Ohio (The Oh in Ohio, 2006)
Rendező: Billy Kent

Miről szól? Priscilla sikeres PR-ügynök, évek óta jól működő (?) házasságban él a szép házában, csak éppen egy dolog hiányzik az életéből, az o mint orgazmus.

Forrás: [origo]
Danny DeVito és Parker Posey az Óh, óh Ohio-ban | A film előzetese

Kik a szereplők? A szexuális kielégülést hajszoló főhősnőt Parker Posey játssza, aki túl ritkán kap lehetőséget, hogy megmutassa, mit tud a vásznon, az egyre szerencsétlenebb férj Paul Rudd. A film igazi gyöngyszeme Danny DeVito, a tündéri "medencés fickó", akiről nem várt dolgok derülnek ki a film végére.

Miért érdemes levenni a polcról? Július 26-ától kölcsönözhető lesz ez az igazi, habkönnyű nyári film, aminek az egyik jelenetében Posey úgy aknázza ki a rezgő hívásjelzésre állított telefon vibrátorhoz való hasonlatosságát, hogy a sikongatva röhögés garantált.