Edith Piaf és a zsernyákok

Vágólapra másolva!
Folytatódik a nyári visszafogottság a mozikban: csak két új film érkezik, egy szórakoztató, nagyon angol zsarufilm és egy életrajzi mű a franciák éneklő verebéről.
Vágólapra másolva!

Hot Fuzz - 2007

Miről szól? Nicholas Angel túl jó nyomozó, ezért irigy főnökei áthelyezik Londonból az unalmas városkába, Sandfordba. Eleinte úgy tűnik, itt aztán sosem történik semmilyen bűntény, egy idő után azonban Angel gyanítani kezdi, hogy a nyugis felszín mögött sötét ügyek lapulnak.

Ki a rendező? Edgar Wright harmadik zsánerparódiája ez a zsarukomédia az A Fistful of Fingers című hiperalacsony költségvetésű westernkomédia és a Haláli hullák hajnala című horrorkomédia után.

Kik a szereplők? A Haláli hullák hajnala főszereplőpárosa tér vissza: Angelt a társíróként is közreműködő Simon Pegg, balfék nyomozótársát Nick Frost alakítja. Jim Broadbent (Bridget Jones naplója) Angel új főnöke, Timonthy Dalton pedig a városka prominens vállalkozója.

Kinek ajánljuk? Mindenkinek, aki szereti az angol humort és/vagy a zsarufilmeket.

Mit mondunk még a filmről? A Vaskabátok megtekintése tökéletes nyári szórakoztatást biztosít. Vicces akciójelenetekkel dúsított horrorparódia és könnyű társadalmi szatíra egyben. Burleszktől az iróniáig terjedően lehet röhögni és még izgulni is közben egy kicsit. Olvasd el kritikánkat a filmről!