Less be az angol királynő budoárjába!

Vágólapra másolva!
Jövő év elején mutatják be nálunk az Elizabeth: Az aranykor című filmet, amelyben a csodás Cate Blanchett ismét vörös parókát ölt, hogy megformálja a szűzkirálynőt. Az [origo]-n már most megnézhetsz egy ötperces, magyar feliratos ízelítőt a filmből, amelyből kiderül, hogyan alakul az uralkodó és a kalandor világjáró, Sir Walter Raleigh kapcsolata.
Vágólapra másolva!

Magyarországon november 22-én érkezik a mozikba a '98-as Elizabeth folytatása, az Elizabeth: Az aranykor, amelynek fő vonzereje, hogy a szűz királynő szerepében viszontláthatjuk benne a briliáns - és az előző rész óta Oscar-díjassá lett - Cate Blanchettet. A film középpontjában a királynő és a felfedező, Sir Walter Raleigh kapcsolata áll, amely a kor politikai eseményeinek - a Spanyolországgal való konfliktusnak és az angol trón megkaparintására törekvő Stuart Mária kivégzésének - kontextusában bontakozik ki.

Az Elizabeth: Az aranykor-ból ízelítőt nyújtó ötperces, magyar feliratos kisfilmből azonnal képbe kerülhetsz akkor is, ha már nem rémlenek a történelemórán elhangzottak és akkor is, ha nem láttad az első részt. Impozáns kosztümökben tűnnek fel a film főszereplői: a természetesen ismét feltornyozott, vörös parókát viselő Blanchett mellett itt van a Raleigh-t megformáló Clive Owen, II. Fülöp spanyol király szerepében Jordi Molla (Második bőr) és a Stuart Máriát alakító Samantha Morton (Különvélemény) is.

Érdemes megnézni az angol nyelvű videóinterjút is, amelyben Blanchett elmeséli, hogy elsősorban az izgalmas szerelmi szál, pontosabban a szerelmi háromszög miatt támadt kedve ismét eljátszani Elizabeth-et: hiába ébrednek a szűzkirálynőben intenzív érzelmek Raleigh iránt, mivel fizikálisan nem adhatja oda magát neki, inkább hagyja, hogy kedvenc udvarhölgye (Abbie Cornish - Candy) legyen a férfié, viszont amikor a lány és Raleigh egymásba szeretnek, elkezdi gyötörni a féltékenység.