Sose felejtem el, amikor egy vizsgaidőszakban minden délelőtt a Szomszédok ismétléseivel zsibbasztottuk az egyébként is lefáradt agyunkat, és egyik reggel arra a mókás sms-re ébredtem, hogy "Kelj fel gyorsan, Julcsinak kinőtt a hónaljszőrzete!". Hasonló sokkon mehetnek keresztül a napokban Harry Potter régi rajongói, hiszen a szemüveges kis vakarcsból borostás fiatalember lett, aki két varázslós eposz között pucér testtel kábítja a West End közönségét. Összeállításunk számbaveszi az elmúlt pár évben feltűnt gyermekszínészek elhullajtott tejfogait Billy Elliottól a partykirálynő Lindsayn keresztül a halottakat látó kissrácig.

Daniel Radcliffe

Életkora: 18 lesz július 23-án

Életkora a karrierje kezdetén: 12 (Harry Potter és a Bölcsek Köve)

Forrás: [origo]
Daniel Radcliffe a Harry Potter és a Bölcsek Kövé-ben

Állítólag két amerikai gyermekszínész is igen közel állt hozzá, hogy Harry varázsló-köpönyegébé bújhasson, ám a sikerkönyvszéria írónője ragaszkodott hozzá, hogy brit főszereplői legyenek az adaptációnak. A végső döntés idején Daniel korához képest már rutinos rókának minősült, hiszen A panamai szabó-ban Pierce Brosnan, Jamie Lee Curtis és Geoffrey Rush oldalán játszott. J.K. Rowling nem csinált titkot belőle, hogy a sorozat hét kötetből fog állni, és a Warner Bros közleményben tudatta, hogy a fennmaradó két filmre is leszerződtette a címszereplő Danielt és kis barátait. Talány, hogy a sorozattal a karakter is meghal-e, mindenesetre a megszállott indierock rajongó (kedvenc együttese a The Libertines) Radcliffe már válaszolt arra a kérdésre, hogy mely számnak kellene Harry Potter temetésén szólnia: a These Days Nico-tól (amit egyébként filmzeneként már ellőttek a Tenenbaum, a háziátok-ban). Ha Harry élete vagy halála nem is rajta múlik, de Daniel már most mindent megtesz, hogy idővel könnyedén kibújhasson a szerep kínálta aranyskatulyából. Az utóbbi hónapokban a londoni színházrajongók 12 hétig az Equus című darab főszerepében láthatták, egyes jelenetekben anyaszült meztelenül, a Futottak még... című tévés komédia egy epizódjában pedig önmaga szexéhes paródiáját alakította fergetegesen. Első egészestés Lennon-szemüveg- és hókuszpókuszmentes filmjét, a December Boys-t Angliában szeptemberben mutatják be.

Forrás: [origo]
Daniel Radcliffe az Equus-ban

Ha felnő, ő lehet az új: Ralph Fiennes, aki szintén kedvelt vendég a West End deszkáin, és tud egyet, s mást a Harry Potter-kultúrkörről is.