Szamócás süti
Rendező: Hitosho Yazaki
Szereplők: Chizuru Ikewaki, Noriko Nakagoshi, Yuko Nakamura, Kiriko Nananan, Ryo Kase, Masanobu Ando

Forrás: [origo]

Szex és ...: Tokió - az idei Titanic filmfesztivál egyik legkellemesebb meglepetése a csajfilmek többségével ellentétben nem naplóregényből, hanem egy mangából készült, de szereplői mégis a lehető legtávolabb állnak a szuperhősnőktől; hétköznapi csajok, hétköznapi, de nagyon is univerzális problémákkal.

Az alaptípusok: A film alapjául szolgáló képregény alkotója (Nananan Kiriko) maga játssza Tokót, a bulímiás grafikuslányt, aki egy év elteltével is volt pasija után epedezik. Lakótársnője, Chihiro olyan figura, amilyenből mindenki baráti társaságában, környezetében akad egy: sorozatos megaláztatásai egy cseppet sem vetik vissza végtelen naivitását. Nála már csak a kislányos Satoko ártatlanabb, noha egy bordélyházban dolgozik recepciósként, az itteni munka piszkosabb részét pedig Akiyo végzi, akire a hétköznapokban rá sem lehet ismerni, sok néző egy ötödik karakternek vélte "munkaruha" nélkül.

Forrás: [origo] 

Legkínosabb női dolog: A rideg metropolisz nem sok romantikát tartogat a hősnőinknek; legtöbb kalandjuk szomorúan végződik. Chihiro beteges ragaszkodása egy fiúhoz, aki nyilvánvalóan csak szexre használja, például tragikomikus végleteket ölt, amikor a srác Chihiro arcára élvezéssel kíván neki boldog szülinapot. Ki mondja, hogy halott a romantika?

Mégis él a romantika!: Érdekes, hogy a két és fél órás film végére sikerült becsempészni a hollywoodi csajfilmek legnagyobb kliséjét: a tengerpartot. De a négy "Szex és Tokió-hősnő" életében ez a csalóka idill nem jelent megnyugtató hepiendet; a boldogságot egyelőre a barátságban, a függetlenségben, illetve az anyaságban keresik tovább.