Fejlövés és csajos agymenés - premierek

Vágólapra másolva!
A csajok háborúznak az agyban, a tetovált lány fejlövésből lábadozik, Harrison Ford ripacskodik a tévében, a római Channing Tatum az izmait tornáztatja a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Álomháború / Sucker Punch - 2011

Miről szól? Baby Dollt anyja halála után kapzsi mostohaapja elmegyógyintézetbe záratja. A lánynak csak pár napja van, hogy a képzelete segítségével megszökjön, különben lobotómia vár rá.

Ki a rendező? Zack Snyder, aki a 300-at és a Watchmen-t is csinálta.

Kik a szereplők? Baby Dollt Emily Browning játssza, aki a Hívatlan vendég-ből és a Lemony Snicket-ből lehet ismerős. A kórházban segítségére lesz Abbie Cornish (Candy, Fényes csillag), Vanessa Hudgens (High School Musical), Jena Malone (Büszkeség és balítélet) és Jamie Chung (Dragonball: Evolúció) is. Carla Gugino (Watchmen) terapeutát, Oscar Isaac (Robin Hood) pedig gonosz kórházi mindenest alakít.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek bejött a 300 képi világa, és akik ráindulnak a miniszoknyában öldöklő csajokra.

* * *

Ébredj velünk / Morning Glory - 2010

Miről szól? Beckyt kinevezik egy gyengélkedő reggeli tévéműsor producerévé, de tudatják vele, hogy ha nem hozza a számokat, megszűntetik a műsort. Becky kitalálja, hogy meglevő műsorvezetője, Colleen mellé a neves riportert, Mike Pomeroy-t fogja alkalmazni.

Ki a rendező? Roger Michell, aki a Sztárom a párom-at és az Ütközéspont-ot is rendezte (a jobb filmjeit jelen esetben felesleges volna felemlegetni).

Kik a szereplők? Beckyt Rachel McAdams (Sherlock Holmes, Az időutazó felesége) alakítja, Pomeroy-t Harrison Ford játssza. Diane Keaton formálja meg Colleent, Patrick Wilson (A szupercsapat) pedig egy Beckynek udvarló kolléga.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik egy ártalmatlan komédián lazulnának, amiben Ford pofavágásai jelentik a humor fő forrását.

* * *

Millenium 3 - A kártyavár összedől / Luftslottet som sprängdes - 2009

Miről szól? Lisbeth Salander kórházban lábadozik, miután fejbe lőtték. Ha felépül, többszörös gyilkosság vádjával kell bíróság elé állnia, de még ennél is kellemetlenebb, hogy vannak olyanok, akik bármit megtennének, hogy ne épülhessen fel.

Ki a rendező? A trilógia záró darabját a második részt is jegyző Daniel Alfredson csinálta.

Kik a szereplők? Salander szerepében Noomi Rapace tér vissza, Mikael Blomkvist újságírót megint Michael Nyqvist játssza, Erika Bergert ismét Lena Endre formálja meg.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik nem bánják, hogy a trilógia színvonala részről részre csökken.

* * *

A sas / The Eagle - 2011

Miről szól? Az i. sz. 2. században vagyunk. Marcus Aquila komolyan megsérül egy csatában, és felépülése után úgy dönt, rabszolgájával, Escával együtt elindul Északra, hogy megkeresse apja egykori légiójának szimbolikus jelvényét, az arany sast.

Ki a rendező? Kevin Macdonald, aki többek közt Az utolsó skót király-t és A dolgok állásá-t csinálta.

Kik a szereplők? Marcus Aquilát Channing Tatum (G. I. Joe) alakítja, Escát Jamie Bell (Billy Elliot) játssza. Marcus nagybátyja Donald Sutherland.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a szimpla, inkább az összecsapásokra, mint az árnyalt figuraábrázolásra koncentráló történelmi filmeket.