A háj meg az alienek - premierek

Vágólapra másolva!
A kövér ápolónő keresi a múltját, Los Angelest megtámadják az űrlények, a román srác szabadul a börtönből, ha el nem szúrja, a szerb lány hirtelen akar dobos lenni, James Cameron búvárjai a mélyben kutatnak a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Pál Adrienn - 2010

Miről szól? Piroska egy elhízott és elfásult ápolónő, aki egy budapesti kórház elfekvőjében dolgozik. Amikor behoznak egy Pál Adrienn nevű beteget, Piroskának eszébe jut egykori barátnője, akit ugyanígy hívtak, és úgy dönt, megkeresi.

Ki a rendező? Ez Kocsis Ágnes (Friss levegő) második nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Piroskát az amatőr Gábor Éva alakítja, vőlegényét Znamenák István, a Nemzeti Színház társulatának tagja, barátnőjét Pokorny Lia (Poligamy) játssza. Keresés közben Piroska megismerkedik többek közt Horváth Ákossal is, akit mi a TÁP színház maori harcosaként ismertünk meg, egyébként a Weöres Sándor Színházban játszik.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket izgat az emlékek természete.

Mit mondunk még a filmről? Olvasd el cannes-i kritikánkat!

* * *

Dobolj, ha tudsz! / Zvijezda je roden - 2009

Miről szól? A harmincéves Vanja úgy dönt, megvalósítja gyerekkori álmát, és dobos lesz. Le is köt egy koncertdátumot, úgyhogy már nincs más dolga, mint összeszedni egy bandát és megtanulni dobolni.

Ki a rendező? Ez Vanja Kovacevic első - saját magáról szóló - dokumentumfilmje.

Kik a szereplők? Főszerepben a rendezőnőt láthatjuk, és a filmben feltűnik kedvenc zenekara, a The Decemberists is.

Kinek ajánljuk? Rocksztárságról álmodozó tiniknek.

* * *

A Föld inváziója - Csata: Los Angeles / Battle: Los Angeles - 2011

Miről szól? Földönkívüliek landolnak az Egyesült Államok nyugati partjánál, és gyors ütemben elkezdik pusztítani a lakosságot. A tengerészgyalogosok feladata, hogy megvédjék a Föld lakóit.

Ki a rendező? Jonathan Liebesman, aki többek közt A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet című gyöngyszemet csinálta korábban.

Kik a szereplők? A tengerészgyalogosok vezetője Aaron Eckhart (A sötét lovag), Michelle Rodriguez (Avatar, Machete) szintén katonát alakít.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik az ész nélküli, de jó hangos robbantgatást, lövöldözést szeretik a moziban.

* * *

Fütyülök az egészre / Eu cand vreau sa fluier, fluier - 2010

Miről szól? Silviu napokon belül szabadulna a börtönből, amikor rég nem látott anyja felbukkan a színen, hogy magával vigye Silviu öccsét Olaszországba. Silviu bármire képes lenne, hogy ezt megakadályozza.

Ki a rendező? A színdarabon alapuló film Florin Serban első nagyjátékfilmje.

Kik a szereplők? Silviut George Pistereanu alakítja első filmszerepében, anyját Clara Voda (Aurora) játssza.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szerették az elmúlt évek dokumentarista stílusú román filmjei közül a keményebbeket.

* * *

Sanctum - 2011

Miről szól? Egy búvárcsoport egy víz alatti barlangban reked. Ha életben akarnak maradni, meg kell találniuk a tengerbe vezető kiutat.

Ki a rendező? A James Cameron produceri irányításával és spéci kameráival felvett filmet Alister Grierson (Kokoda) rendezte.

Kik a szereplők? A csapatot Richard Roxburgh (Van Helsing, Hideg csontok) vezeti, csatlakozik hozzájuk többek közt Ioan Gruffudd (Fantasztikus négyes, Holdhercegnő) és Rhys Wakefield (A fekete léggömb) is.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnek 3D-ben, hosszasan nézelődni a víz alatt.