Brad Pitt most a pestieket veri fel éjszaka

Brad Pitt
Vágólapra másolva!
Brad Pitt hétfő este kezd forgatni a kőbányai konzervgyárban, ami egy moszkvai autógyárat helyettesít a World War Z című zombifilmben. A stáb egy hónapon keresztül hangoskodik majd a környéken, Pittet és családját valószínűleg jobban elrejtik, mint tavaly ilyenkor.
Vágólapra másolva!

Brad Pitt, Angelina Jolie és gyermekeik szombaton Magyarországra érkeztek a World War Z című, Pitt főszereplésével készülő zombifilm forgatása miatt. A forgatás információink szerint hétfőn este kezdődik a kőbányai konzervgyárban, amit már intenzíven őriznek: fotósunk beszámolója szerint hétfőn délelőtt a telep minden oldalán legalább két biztonsági ember tartózkodott, egy rendőrjárőr folyamatosan körözött a telep körül, és csak egyetlen bejáratot használtak.

Mindenhol feliratok jelzik, hogy a telepen belül tilos a fotózás. Idekattintva körbejárható az a négy utca által határolt terület, ahol a forgatás zajlik majd.

Fotó: Mudra László
A konzervgyár egyik lezárt bejárata | Még több kép

Az egyik utcafronton egy díszlet hátulját látni, aminek a tetején "Volga" felirat díszeleg, tehát a konzervgyár egy orosz autógyárat helyettesít, ami nem teljesen meglepő, ugyanis Budapest Moszkvát helyettesíti a filmben. Pitt egy ENSZ-alkalmazottat alakít, aki megpróbálja felvenni a harcot a világméretű járvánnyal, ami zombivá változtatja az embereket. A film rendezője, Marc Forster a Népszabadságnak elmondta, hogy a Kőbányán rögzített jelenetekben a Moszkvában rekedt Pitt egy gyárban dolgozik, és megpróbálja valahogy kiverekedni magát a helyről.

Fotó: Mudra László
A díszlet hátoldala, tetején "Volga" felirattal | Még több kép

Korábban Londonban, Máltán és Glasgow-ban forgattak, a november 10-ig tartó magyarországi forgatáson veszik fel a film végét, ami javarészt akciójelenetekből áll. Brad Pitt a Népszabadságnak úgy nyilatkozott, hogy a "film legnagyobb csatajeleneteit" forgatják itt, és azok a figyelmeztetések is ezt erősítik meg, amelyeket a konzervgyár környékén lakók postaládáiba bedobáltak a produkció munkatársai.

Egy környéken lakó lefényképezte számunkra a papírt. Ezek szerint "a film forgatása előreláthatólag az éjszakai órákban zajlik, és bizonyos jelenetekben hang, fény és pirotechnikai eszközök alkalmazása várható".

Fotó: Mudra László
Az egyetlen, szigorúan őrzött bejárat a forgatási helyszínre | Még több kép

Információink szerint a konzervgyár mellett lesz egy másik budapesti forgatási helyszín is, de egyelőre nem tudni, hogy hol. Az valószínűnek tűnik, hogy Pittet és családját jóval nehezebb lesz most lefényképezni, mint tavaly ősszel volt, amikor Angelina Jolie forgatta itt kis költségvetésű filmjét, és a város különböző szabadtéri helyszínein dolgoztak.

Fotó: Mudra László
A forgatási helyszín kintről, lakókocsikkal | Még több kép

Pitt is megemlítette, hogy szemben múltkori itt-tartózkodásával, amikor főleg motorral közlekedett a városban, "most majd kocsival hoznak-visznek", és ezért nem is kell attól tartani, hogy - mint tavaly egy alkalommal - ismét rossz házba csönget be az éjszaka közepén. Pitték az idén is ugyanabban a második kerületi házban laknak, mint a múlt ősszel. Az interjúban Pitt egyébként megerősítette, amit mi már a tavalyi forgatás idején kiszúrtunk: Jolie filmjében felbukkan egy cameo erejéig, egy fotóst alakít.