Sarah Jessica Parkernek nehezére esik az élet - premierek

i don't know how she does it
Vágólapra másolva!
Ewan McGregor járvány alatt is szerelmes, Sarah Jessica Parker képtelen menedzselni az életét, Gael García Bernal önző rendező, az ikrek anyjuk múltja után nyomoznak a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Hétköznapi pár / Perfect Sense - 2011

Miről szól? Egy éttermi szakács és egy epidemiológus viszonyt kezd egymással, miközben egy rémisztő, világméretű járvány van kibontakozóban.

Ki a rendező? David Mackenzie, aki a remek Young Adam-et és Hallam Foe-t és a kevésbé remek Spread-et is csinálta.

Kik a szereplők? A szakácsot Ewan McGregor játssza, az epidemiológus Eva Green (Casino Royale). A filmben egy megalázóan jelentéktelen szerepben felbukkan a 4 hónap, 3 hét, 2 nap Anamaria Marincája is.

Kinek ajánljuk? A járványos szál elég béna a filmben, úgyhogy inkább csak azoknak, akik McGregor és Green évődésére kíváncsiak.

* * *

Csak tudnám, hogy csinálja / I Don't Know How She Does It - 2011

Miről szól? Egy kétgyerekes nőről, akinek nehézséget okoz, hogy a gyereknevelést és a házaséletet összeegyeztesse menő állásával.

Ki a rendező? Douglas McGrath, aki korábban eléggé másmilyen filmeket csinált, köztük az Emmá-t és A hírhedt-et.

Kik a szereplők? A főszerepet Sarah Jessica Parker játssza, a férjét Greg Kinnear (Lesz ez még így se!) alakítja. A nő életét Pierce Brosnan bonyolítja tovább.

Kinek ajánljuk? Azoknak, ha vannak ilyenek, akik SJP-re a Szex és New York-on kívül is kíváncsiak.

* * *

Felperzselt föld / Incendies - 2010

Miről szól? Egy felnőtt kanadai ikerpárra iráni anyjuk hihetetlen feladatot hagy végrendeletében: egy-egy levelet kell átadniuk apjuknak, akiről addig azt hitték, halott, és bátyjuknak, akiről addig azt se tudták, hogy van.

Ki a rendező? Denis Villeneuve, aki az iskolai mészárlásról szóló Polytechnique-et is csinálta.

Kik a szereplők? A lányt Mélissa Désormeaux-Poulin alakítja, a fiút Maxim Gaudette (a Polytechnique gyilkosa) játssza. Anyjuk Lubna Azabal (Mennyország most).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek van türelmük egy két órán át zajló, lassú nyomozáshoz, ami irreális csavarban végződik.

* * *

Ismeretlen föld / También la lluvia - 2010

Miről szól? Egy spanyol stáb Bolíviában filmet forgat Kolumbusz Kristófról és arról, hogy a spanyol hódítók hogyan bántak az indiánokkal. A munkát megzavarja a helyiek - köztük a filmben szereplő színészek - tiltakozása az ivóvizük privatizálása ellen.

Ki a rendező? A színész-rendező Icíar Bollaín, aki a Többet ne! című filmet is csinálta.

Kik a szereplők? A rendezőt Gael García Bernal (Bábel) alakítja, producere Luis Tosar, aki a Többet ne! férfi főszereplője is volt.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiket nem zavar, ha egy filmnek kissé didaktikus üzenete van a kizsákmányolásról.