Mads Mikkelsen energikus nővel bulizik Magyarországon

Vágólapra másolva!
Mads Mikkelsen bejárja Európát, néha fegyvert ragad, és Magyarországon találkozik egy titokzatos nővel. A Move On olyan websorozat lesz, amibe a közönség is beleszólhat.
Vágólapra másolva!

Manapság minden bokorban nő egy websorozat, de ha Mads Mikkelsen (Casino Royale, A titánok harca) a főszereplő, Asger Leth (Borotvaélen) a rendező, és a film egy olyan road movie, ami fél Európát - köztük Magyarországot is - bejárja, akkor talán érdemes odafigyelni. A Deutsche Telekom által kezdeményezett és finanszírozott, Move On című projektet Cannes-ban egy kellemesen ringatózó jacht fedélzetén mutatták be szűk körű ebéd keretében az újságíróknak.

Forrás: AFP
Mads Mikkelsen és Asger Leth Cannes-ban

Mikkelsen az életben egyáltalán nem olyan nyugtalanító és kifürkészhetetlen figura, mint némelyik filmjében, hanem közvetlen fickó, aki rögtön vicces interjúhelyzeteket kezd mesélni: egyszer például Viggo Mortensennel keverte össze az újságíró, akivel beszélgetett, máskor pedig hosszan dicsérték egy filmjét, amiben történetesen nem szerepelt, mire rájött, hogy szintén színész bátyja, Lars egyik alakítását írják le neki éppen. Cannes-ba elsősorban Thomas Vinterberg versenyprogramban szereplő Jagten-je (kritikánk) miatt érkezett, aminek ő játssza a főszerepét, egy pedofíliával vádolt tanárt.

Elárulja, hogy Vinterberg annak ellenére, hogy olyan kíméletlen filmeket csinál, mint a Születésnap, "a világ legédesebb embere". Azt is megosztja velünk, hogy most éppen ez a film a kedvence a sajátjai közül, de ha régebbit kell mondani, akkor a dán vígjátékokat (Ádám almái, Zöld hentesek) választaná, vagy a Nicolas Winding Refn rendezte Elátkozott város 2-t, ami szerinte sokkal jobb, mint az első rész. Hiába tölt itt öt napot, filmet nézni nincs ideje: "Haneke Amour-ját nagyon szerettem volna megnézni, de csak munkára volt időm. Mindig úgy jön ki a lépés, hogy Cannes-ban sosem nézek meg egy filmet sem".

Forrás: outnow
Mads Mikkelsen a Jagten című filmben

A Move On című nyolcrészes websorozatban figurája egy "profi, aki valamilyen megbízást hajt végre, amire csak menet közben derül majd fény. Nem riad vissza semmilyen eszköztől a küldetése végrehajtása érdekében, akár erőszakról, akár szerelemről legyen szó. Mivel profi, fegyvert és csókot is bevet". Sokat nem fogunk megtudni róla: "gyökértelen figura, nemcsak azért, mert éppen utazik, hanem otthon is az lenne. Nem ismerjük meg a hátterét, de szerintem minél több kiderül egy figura múltjáról, annál kevésbé érdekes. Ez más filmekre is igaz, kicsit banális, ha semmit sem bízunk a közönség képzeletére".

Természetesen még Asger Leth rendező sem árulja el, hogy mi lesz Mikkelsen figurájának a küldetése, azt viszont szívesen elmondja, hogy a tizenegy országban játszódó történet Hollandiában indul, Macedóniában ér véget, és Magyarország fontos esemény helyszíne lesz menet közben: a főhős itt találkozik egy, a korábbi epizódokban már felbukkanó, titokzatos nővel. Egy izgalmas éjszakát tölt nálunk, melynek során egy partiba is ellátogat. Még nem tudni, hogy ki játssza a nőt: a Move On-t a közönség erőforrásainak felhasználásával, közösségi filmként akarják létrehozni, és ennek a "24 és 32 év közti, energikus, kalandvágyó, talán hátsó szándékkal is bíró femme fatale-nak" a szerepét is meghirdetik majd Európa-szerte. A filmben egy profi színésznőnek, a román származású, német Alexandra Maria Larának (ő játszotta Adolf Hitler titkárnőjét A bukás-ban) is fontos szerep jut. Róla egyelőre annyit tudni, hogy közös múltja van a főhőssel, de akár halálos fenyegetést is jelenthet számára.

Alexandra Maria Lara a Move On egyik reklámszpotjában

A Move On a rendező szerint egy "nem annyira akciódús, inkább európai hangulatú" thriller lesz, amiben a magányos főhős sok furcsa találkozásba és többértelmű beszélgetésbe keveredik bele. Mikkelsen ideális választásnak tűnik a figurához, és Leth elárulja, hogy azért esett rá a választása, mert egy ideje már együtt írtak egy teljesen másik filmet, ami azonban egyelőre nem valósulhatott meg, de ő nagyon szeretett volna a színésszel dolgozni.

Leth-t a Telekom kérte fel a rendezésre, és bár a cég finanszírozza a filmet, nem kérték tőle, hogy legyen benne bármilyen termékelhelyezés. "Azért persze fogja használni a telefonját a főhős, én is használnám az enyémet, ha beutaznám Európát" - mondja a rendező. Leth és Matt Greenhalgh forgatókönyvíró egyébként már bejárták az útvonalat, amit a főhős a filmben, és a júliusban kezdődő, öthetesre tervezett forgatás közben újra be fogják: nem repülnek a helyszínek közt, hanem autókkal, kamionokkal közlekednek majd. Leth nemcsak az interneten keresztül beküldött ötleteket, hanem mindenféle szerencsés véletlent szeretne majd beépíteni a filmbe: "ezért is jó, hogy Mads a főszereplő, mert róla tudom, hogy hajlandó lesz hajnali 4-kor felkelni, ha épp kitaláljuk, hogy jó lenne forgatni".

Forrás: Telekom
Mads Mikkelsen és Asger Leth

Az országonként 5-10 perces, összesen kb. egyórás sorozatot szeretnék a forgatás után mihamarabb bemutatni a neten, de Berlinben lesz majd mozipremierje is, ahol egyben levetítik az összes részt.

- - - - - - - - -

Az [origo]-t kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt., amely a Deutsche Telekom csoport tagja.