A hétvégén egy Disney rajzfilm és Christopher Nolan Csillagok között című űreposza harcolt a nézők kegyeiért az amerikai mozikban, mindkettő 165 millió dollárba került, és végül a cuki felfújható robottal csábító Hős6os győzött. 56 millió dollárt gyűjtött be a pénztáraknál, bő tízmillió dollárral maradt el az előző Disney-animáció, a Jégvarázs első hétvégéjére számított bevételétől, de ez még így is kitűnő eredmény. Kritikusok szeretik a Hős6os-t, a családok elárasztották a mozitermeket, folytatódik tehát a nagy múltú stúdió rajzfilmes reneszánsza.

A Csillagok között 50 milliós indulása abban a tekintetben csalódás, hogy Nolantól mindenki a maximumot várja. Ez most nem sikerült, mivel a második helyet szerezte meg, illetve elmaradt az Eredet 62,8 milliós első hétvégi eredményétől. Ahogy az sejthető volt, főleg az idősebb korosztályt hozta lázba az agyas űrkaland: a nézők hetvenöt százaléka a huszonöt évnél idősebbek közül került ki. A rajongók nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy a lehető legideálisabb körülmények között nézzék a filmet, a bevétel huszonhat százalékát az IMAX-vetítések hozták össze.

Hős6osForrás: Fórum Hungary

Most fordult elő negyedszerre, hogy ugyanazon a hétvégén két film is 50 millió dollár felett nyitott az amerikai mozipénztáraknál, és a korábbi három esetben (Szörny egyetem/Z világháború, Madagaszkár 2/Prometheus, WALL-E/Wanted) is mindig az animációs film győzedelmeskedett.

Más premierfilm nem került be a top tízbe, viszont a Stephen Hawking életéről szóló The Theory of Everything fantasztikusan teljesített abban az öt moziban, ahol elkezdték játszani, és 207 ezer dollárt gyűjtött össze.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Hős6os ($56,2/$56,2)
2. Csillagok között ($50/$50)       
3. Holtodiglan ($6,1/$145,4)
4. Ouija ($6/$43,5)
5. St. Vincent ($5,7/$27,4)
6. Éjjeli féreg ($5,5/$19,8)
7. Harag ($5,5/$69,3)
8. John Wick ($4,1/$34,75)
9. Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day ($3,5/$59,2)
10. The Book of Life ($2,8/$45,2)