Játszva lehet a farsangi buli sztárja

farsang, Tenenbaum
Vágólapra másolva!
A farsangi bulikon kedvenc filmes karaktereink bőrébe is belebújhatunk. Összegyűjtöttünk tizennégy mozihőst, akiknek ha beöltözünk, garantáltan mi leszünk a mulatság középpontja. Egy éjszakára átalakulhatunk a mindig elegáns Audrey Hepburnné vagy a bajkeverő Jack Nicholsonná, de egy cicával és egy gitártokkal azt is elintézhetjük, hogy fürtökben lógjanak rajtunk a nők. 
Vágólapra másolva!

1. Holly Golightly (Audrey Hepburn - Álom luxuskivitelben)

Azt szeretné, hogy eleganciát és elérhetetlenséget sugározzon a jelmeze, illetve utaljon a klasszikus filmek iránti szeretetére? Audrey Hepburnnél nem fog jobbat találni. Nagyon fontosak a kellékek, a fekete napszemüveg, a hosszú szipka, az ékszerek, és ugye ezt a ruhát viselni is tudni kell. Ha minden klappol, és lesz jelmezverseny a buliban, akkor azt ezzel a szettel biztosan meg fogja nyerni.

Audrey Hepburn az Álom luxuskivitelben című filmben Forrás: Mokép

- - -

2. Groot (Vin Diesel - A galaxis őrzői)

Mindenki által ismert szuperhősnek beöltözni manapság a fantáziátlanság netovábbja. Mekkora feltűnést tud kelteni az az ember, aki Batman- vagy Superman-jelmezben jelenik meg egy buliban? Semekkorát. Mélyebbre kell ásni a szuperhősfilmek karakterkészletében. Ragasszon magára kéregdarabokat és faágakat, ismételgesse azt, hogy "Groot vagyok", és a siker garantált.

Groot A galaxis őrzői című filmben Forrás: Fórum Hungary

- - -

3. Annie Hall (Diane Keaton - Annie Hall)

Diane Keaton divatot teremtett lezser, pingvinszerű öltözködésével a hetvenes években. Az Annie Hall iránti rajongás azóta sem csökkent, aki ebben a jelmezben jelenik meg a buliban, száz százalék, hogy elmondhat és meghallgathat majd pár idézetet a film zseniális magyar szinkronjából, és fitymáló tekintettel nézhet végig a fantáziátlanul felöltözött, kikent cicababákon. Aki Annie Hallnak öltözik, annak világos elképzelései vannak a világról, és ezeket nem fél megosztani másokkal.

Diane Keaton és Woody Allen az Annie Hall című filmben Forrás: Mokép

- - -

4. Vincent Vega (John Travolta - Ponyvaregény)

Ott tartottunk az előbb, hogy Batmannek és köpenyes, maszkos társainak inkább hanyagoljuk a jelmezét. Vannak viszont öltözetek, melyek a világ végezetéig menők maradnak, ilyen például a fehér ingből, fekete öltönyből és nyakkendőből álló szett. Bárhova el lehet menni benne. Ha bekenjük az arcunkat és a ruhát művérrel/piros festékkel - a merészebbek állati belsőségeket is magukra aggathatnak -, máris mi lehetünk az egyik bérgyilkos Quentin Tarantino filmjéből.

Samuel L. Jackson és John Travolta a Ponyvaregény című filmben Forrás: SPI

- - -

5. Nina (Natalie Portman - Fekete hattyú)

Mindenki látja a képet, nem kell külön magyarázni, mennyire jól néz ki ez a fekete balerinaruha madárszemeket imitáló szemfestékkel. Aki pedig a filmet is látta, annak rögtön beindulhat az agya a buliban, hogy ki lehet ez a nő a jelmez mögött, hiszen Portman is egy többrétegű, drámai változásokon átmenő táncosnőt alakít a filmben. Ha szereti a figyelmet, és azt a képet akarja magáról kommunikálni, hogy szenvedélyes művészlélek, öltözzön be fekete hattyúnak.

Natalie Portman a Fekete hattyú című filmben Forrás: Budapest Film

- - -

6. Llewyn Davis (Oscar Isaac - Llewyn Davis világa)

Ez a jelmez több okból is verhetetlen. Egyrészt aki felismeri, hogy miből van van, arról rögtön lehet tudni, hogy rendkívül kifinomult ízlése van filmek terén, másrészt a kisujjunkat sem kell megmozdítanunk, és máris fürtökben lógnak rajtunk a nők. Hogy miért? Egyik kézben cica, a másik kézben gitártok, bús tekintettel nézünk ki a fejünkből - ennek senki nem fog tudni ellenállni.

Oscar Isaac a Llewyn Davis világa című filmben Forrás: Vertigo Média

- - -

7. Olive Penderghast (Emma Stone - Könnyű nőcske)

Kezd túlsúlyba kerülni a fekete, de nincs mit tenni, ha egyszer az a legizgalmasabb szín. Emma Stone egy teljesen hétköznapi diáklányt alakít a Könnyű nőcské-ben, aki egészen addig fel sem tűnik senkinek, amíg az a hazug pletyka nem kezd el róla terjedni, hogy ellenszolgáltatás ellenében hajlandó a szexre. A lány felveszi a kesztyűt, és feltűzi magára a skarlát betűt. Harcos és nagyszájú, ugyanakkor kedves és mindenkivel együtt érez - mindegyik farsangba elkélne egy Olive Penderghast.

Emma Stone a Könnyű nőcske című filmben Forrás: InterCom

- - -

8. Chas Tenenbaum (Ben Stiller - Tenenbaum, a háziátok)

Wes Anderson filmbéli karakterei annyira egyediek és a legapróbb részletekig megtervezettek, hogy csak belőlük nevetve összejönne egy farsangi összeállítás. Én most a legnyilvánvalóbbat választottam ki, a piros Adidas melegítőt viselő Chast, de mondhattam volna Zissou kapitányt is, ő is legalább ennyire frappáns választás. Családapáknak egyszer meg kell lépniük, hogy egy farsangi mulatságon csupa pirosban jelennek meg a gyerekeikkel.

Ben Stiller a Tenenbaum, a háziátok című filmben Forrás: InterCom

- - -

9. Catherine Tramell (Sharon Stone - Elemi ösztön)

Magabiztosság, szexuális vonzerő és a halálos veszély fog áradni önből, ha felveszi Sharon Stone egyrészes fehér ruháját. Készüljön fel, hogy mindenki azt fogja figyelni, mikor vált lábtartást, a merészebbek pár ital után azt is megkérdezik majd, hogy visel-e bugyit. Tartsa magánál a jégvágóját, a bunkókat könnyen elriaszthatja majd azzal, ha magának töri a jeget a koktélokhoz.

Sharon Stone az Elemi ösztön című filmben Forrás: TriStar

- - -

10. Anton Chigurh (Javier Bardem - Nem vénnek való vidék)

Fárasztja a bájcsevej? Egyedül üldögélne a sarokban? Ha a pszichopata gyilkos Anton Chigurh-nak öltözik be, nagy eséllyel nyugodtan kevergetheti majd az italát egész este. A legfontosabb a frizura pontos beállítása, ne sajnáljuk rá az időt, akár még fodrászhoz is érdemes elmenni a buli előtt. Apró, de nagyon fontos kellék a pénzérme. Disznóölő puskát nehéz lesz szerezni, kellő kreativitással összerakhatunk egy imitációt pumpából és csövekből, de már az is elég, ha csak egy gázpalackot hurcolunk magunkkal..

Javier Bardem a Nem vénnek való vidék című filmben Forrás: UIP-Duna Film

- - -

11. Vivian Ward (Julia Roberts - Micsoda nő)

Ha még mindig hisz a tündérmesékben, öltözzön be Viviannek. Évekkel ezelőtt összeturkált és a szekrény alján porosodó ruhákból könnyedén össze lehet hozni ezt a jelmezt. A szett fontos része a térd fölé érő fényes fekete csizma és a derékra kötött pulóver, azokról se feledkezzen meg. Aztán ki tudja, lehet, hogy valaki éppen szerelmet kereső milliárdosnak öltözött be a bulin.

Julia Roberts a Micsoda nő című filmben Forrás: Mokép

- - -

12. Randle McMurphy (Jack Nicholson - Száll a kakukk fészkére)

Ha az utolsó pillanatig halogatta a jelmezválasztást, vagy csak nem hajlandó ilyesmivel vesződni, akkor a Száll a kakukk fészkére híres bajkeverője a tökéletes megoldás. Elég egy póló és egy cigisdoboz, amit a póló felhajtott ujjában tartunk, és kész is a jelmez. Nem árt persze, ha összeborzoljuk hozzá a hajunkat, és a bulin állandó hangoskodással és nevetgéléssel vetetjük észre magunkat - így leszünk igazi McMurphyk. Minimális erőbedobással maximális sikert arathatunk.

Jack Nicholson a Száll a kakukk fészkére című filmben Forrás: Mokép

- - -

13. Bulcsú és Macilány (Csányi Sándor és Balla Eszter - Kontroll)

Ha párban érkezünk a mulatságra, érdemes egymáshoz kapcsolódó jelmezeket választani. Bulcsú önmagában semmi extra, fekete bőrkabát, bordó kapucnis pulcsi, elgyötört arc néhány sebhellyel és vérfolttal. Na, de ha egy medvejelmezbe öltözött nő mellett áll, máris mindenkiben összeáll a kép, és elismerőleg gratulálnak. A macijelmez kemény dió, de ha egyszer valaki elkészíti, utána mindenki kölcsön akarja majd kérni.

Balla Eszter és Csányi Sándor a Kontroll című filmben Forrás: BudapestFilm