Sűrű év elé néz Jennifer Lawrence. Először David O. Russell-lel, a Napos oldal és az Amerikai botrány rendezőjével forgatják le harmadik közös munkájukat, a Joy című, a csodafelmosó feltalálójáról szóló életrajzi drámát, aztán az X-Men: Apocalypse forgatása következik. Idén mutatják be Az éhezők viadala befejező részét, annak a filmnek a népszerűsítő kampánya is sok idejét el fogja vinni. Ebbe a menetrendbe kell beillesztenie a The Dive című búváros drámát.

A filmben Audrey Mestre-t alakítja, aki a szabadtüdős búvárkodás egyik legnagyobb alakja volt. 2003-ben vesztette életét, miközben egy új rekordot próbált felállítani. A cél az volt, hogy egy levegővétellel 171 méter mélyre merüljön, a rekordkísérletbe azonban hiba csúszott, és a tervezett három és fél perc helyett nyolc és fél percet töltött víz alatt. Öntudatlan állapotban hozták fel a felszínre, és már nem tudták megmenteni az életét. Akit részletesebben érdekel Mestre élete, a Big Blue nevű búvárblog külön cikkben foglalkozik vele.

Jennifer LawrenceForrás: AFP

A film James Cameron szerelemprojektje, de mivel az Avatar folytatásainak munkálatai elhúzódtak, ezért átadta a rendezés jogát Francis Lawrence-nek, és csak a produceri teendőket látja el. A rendező nem ismeretlen Jennifer Lawrence számára, együtt dolgoztak Az éhezők viadala utolsó három részén.