Kinyílt a csipája Dakota Johnsonnak és Jamie Dornannek, ők is meg szeretnének gazdagodni A szürke ötven árnyalatá-ból.  A The Hollywood Reporter arról ír, hogy a két színész az első részért kapott 250 ezer dollár helyett jóval többet kér a folytatásokért. Az Universalnak van honnan átcsoportosítani a pénzt a két főszereplő számára, ugyanis a 40 millió dollárból készült erotikus dráma világszinten eddig 528 millió dollárt termelt, és ez az összeg csak növekszik.

A film elsöprő sikere után sem kapott Johnson és Dornan utólagos kiegészítést a fizetésükhöz. Most Jennifer Lawrence példája lebeg a szemük előtt, aki Az éhezők viadala első részéért fél millió dollárt kapott, és miután a film kasszát robbantott, a második részre sikerült kiharcolnia, hogy tíz millió dollárra emeljék a gázsiját. A hússzoros fizetésemelés azért is történhetett meg, mert ugyanabban az évben Lawrence a Napos oldal-ban is főszerepet játszott, amiért még Oscar-díjat is nyert. Johnson és Dornan azonban egyelőre nem tud felmutatni más sikeres szerepet A szürke ötven árnyalata szerelmespárján kívül.

Jamie Dornan és Dakota Johnson A szürke ötven árnyalatábanForrás: UIP Dunafilm

A mostani tervek szerint 2016 első negyedévében forgatják le A sötét ötven árnyalatá-t, és 2017 elején, ismét Valentin-napra időzítve mutatják be. A forgatásig még sok dolga lesz a stúdiónak: új rendezőt és forgatókönyvírót kell találniuk Sam Taylor-Johnson és Kelly Marcel helyére, meg kell egyezniük a két színésszel, illetve dűlőre kell jutniuk a regény-trilógia írójával, E. L. James-szel is, ugyanis ő szeretné megírni a folytatás forgatókönyvét.

Bottal sem piszkálnám
A szürke ötven árnyalata rosszabb, mint gondolná. Vontatott, prűd, hamis. Hajmeresztően buta párbeszédek és röhejes szituációk követik egymást. A szexről rezzenéstelen arccal, szinte undorral beszélnek benne. Sok a mellbimbó, kevés az érzelem. Értelme semmi. Ennél rosszabb film nem lesz az idén.

Kritikánk A szürke ötven árnyalatáról