Az Origo Filmklubon látható először az Argo 2 első plakátja. Pontosabban volt már egy teaser poszter, de azon csak a film címe szerepelt, és hogy hamarosan érkezik a mozikba. Most viszont már szereplőket is kapunk: Kovács Lajos és Kulka János néz egymással farkasszemet. Ha pillantással ölni lehetne, valószínűleg már egyikük sem élne.

A kompozíció egy bevált sablon a plakáttörténetben, westerneknél használtál előszeretettel, hogy a két haragos főszereplő akkora gyűlölettel bámulja a másikat, hogy az arcukon kívül szinte semmi másnak nem marad hely a képen. A Vera Cruz különböző plakátjain például Gary Cooper és Burt Lancaster méregette egymást.

Az Argo 2 moziplakátjaForrás: InterCom

Ez az ötlet akkor működik, ha van hozzá két karakteres arc, és ezt a kritériumot Kovács és Kulka nevetve teljesíti. Az izgalmat fokozza, hogy az utóbbi színész életében először forgat akciófilmet, és máris egy titokzatos nindzsát alakít. Azt nem tudjuk, hogy sor kerül-e egy párbajra Kovács és Kulka között, de a kiadott jelenetfotók arról árulkodnak, hogy a Fekete Lótusz nevű nindzsa a héten elhunyt Bicskey Lukács alakította Pszichóval biztos meg fog küzdeni a Hortobágy közepén.

A plakátot az ACG kreatív ügynökség tervezte, aki korábban olyan filmek posztereit is készítette, mint Sorstalanság, a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem vagy a Megdönteni Hajnal Tímeát. Aki átsiklott volna a hatalmas betűkön: az Argo 2-t április 30-tól játsszák a hazai mozik.