Végre tisztázódott egy nagyon fontos kérdés a Jurassic World-del kapcsolatban. Nem remake, nem újragondolás, hanem az első rész direkt folytatása - mondta el Colin Trevorrow rendező a Yahoo Movies-nak. Húsz évvel játszódik az első rész cselekménye után, és ugyanazon a szigeten (Isla Nublar), mint a Jurassic Park.

A második és a harmadik részt nem seprűzték ki a sztoriból, egyszerűen azok egy másik szigeten játszódtak, így az azokban történtek nincsenek hatással a Jurassic World cselekményére.  A park két évtizeddel előtti bukása már csak egy múltba vesző baleset, az előzőnél egy sokkal nagyobb és látványosabb őslényparkot üzemeltet Claire Dearing (Bryce Dallas Howard).

Bryce Dallas Howard a Jurassic World című filmbenForrás: UIP-Duna Film

A Jurassic Park öröksége többször is direkt utalások formájában fog megjelenni az új filmben. Az 1976-ban született rendező kamaszként látta a filmet, és sokunkhoz hasonlóan óriási hatást gyakorolt rá. Az első rész hangulatához akart visszatérni, amelyben még nem csupán rémisztgetés volt, hanem rácsodálkozás is egy új világra. Trevorrow ezzel az ötlettel - és a Kockázatos túra című sci-fijének ügyes műfajváltásaival - győzte meg Frank Marshall producert és Steven Spielberget, hogy ő az ideális rendező a feladatra.

Emlékszik arra a nagy kiállítóteremre, amelyben raptorok szorítják sarokba az első rész főszereplőit, de aztán jön a T-Rex, és megmenti őket? Ugyanez a helyiség fel fog bukkanni a Jurassic World-ben is. Az egyik szereplő egy eBay-ről drága pénzen beszerzett, vintage Jurassic Park-pólót fog viselni, és Claire nem nézi majd jó szemmel, mivel a tragédiával végződő múltra emlékezteti.

A nosztalgiára épít tehát a Jurassic World, de mivel ugyanazt a parkot mégsem adhatja el még egyszer, ezért kitalálták hozzá a raptorszelídítő pásztort (Chris Pratt) és a laborban kikotyvasztott szuperdinoszauruszt, amelyről nemrég kiadtak egy egész alakos fényképet. Íme, az Indominus Rex elnevezésű szörnyeteg, amelynek eddig csak részleteit láthattuk az előzetesekben!

Indominus RexForrás: UIP-Duna Film