Kezdjük a legfontosabbal, George Miller hétfőn bejelentette twitteren, hogy a Mad Max – A harag útja tervezett folytatása el fog készülni: „Köszönöm a filmről leírt és elmondott kedves szavakat. Sok örömöt okozott nekünk az elkészítése… és még több Mad Max fog jönni.”

Tom Hardy a Mad Max - A harag útja című filmbenForrás: InterCom

A sivatagi akciócsoda premierje előtt még úgy állt a történet, hogy Tom Hardyt ugyan három filmre szerződtették, de a folytatás(ok) elkészítését a 150 millióból készült, igencsak kockázatos vállalkozásnak tartott A harag útja szereplésétől tették függővé. A Warnert úgy látszik meggyőzték a lelkes kritikák, és az első hétvégi 44 milliós amerikai bevétel.

Már a címe is megvan a biztossá vált folytatásnak: Mad Max: The Wasteland.  Az alcím terméketlen, sivár vidéket jelent. Miller két további filmmel tervezi bővíteni Max Rockatansky mitológiáját, az egyikhez már meg is van a forgatókönyv, a másik novella formájában létezik.

A negyedik Mad Max hányattatott múltra tekint vissza. Eredetileg Mel Gibsonnal akarták leforgatni a kétezres évek elején, 2010-ben már megvolt a mostani két főszereplő (Tom Hardy és Charlize Theron), az ausztrál helyszín azonban használhatatlanná vált, mikor a szokatlanul esős időjárás miatt kizöldült az addig sivatagi táj. A várakozással töltött években, Mel Gibson kiesésével, George Miller komolyan fontolgatta, hogy Heath Ledgert kéri fel a címszerepre.

Heath Ledger mint Bob Dylan az I'm Not There - Bob Dylan életei című filmbenForrás: Budapest Film

Ledger többször is felhívta a rendezőt, és a Mad Maxről dumáltak – mesélte Miller a The Daily Beastnek. „Ugyanaz megvolt benne, ami Mel Gibsonban és Tom Hardyban is megvan: férfiasság, karizma, nyugtalan energikusság, mindazok a tulajdonságok, amelyek szükségesek egy ilyen viszonylag csendes karakter eljátszásához. A világ egy nagyszerű embert veszített el vele. Tom volt a következő, aki besétált az ajtón, és megvolt benne ez a kisugárzás."

A Mad Max – A harag útjá-tól mi már eldobtuk az agyunkat Cannes-ban, a magyar mozik május 21-től vetítik a filmet.