Végül még annál is több pénzt szedett össze a Star Wars: Az ébredő Erő a hétvégén, mint amennyit a vasárnap esti becsült eredmények mutattak. Akkor még úgy állt, hogy a hetedik epizód megcsinálta ugyan minden idők legjobb nyitását Amerikában, de világszinten a Jurassic World hét millió dollárt többet keresett.

A Disney azóta talált még pár milliót, így Az ébredő Erő Amerika mellett globálisan is megszerezte az elsőséget. 248 millió dollárt gyűjtött a film tengerentúlon, összesen pedig 529 milliónál tart. A Jurassic World 208,8 millióval zárta az első amerikai hétvégét, az összbevétele pedig 524 millió volt az első három nap után.

A Jurassic World gratulál Az ébredő ErőnekForrás: Frank Marshall Twitter

A Jurassic World készítői nem szívták mellre a vereséget, helyette egy vicces képpel köszöntötték a nyitóhétvége új királyát: BB-8 egy T-Rextől kapja meg a filmnek kijáró aranyérmet. A plakátot a dínós film producere, Frank Marshall tette ki a twitterére. Marshall mellett még Steven Spielberg és Colin Trevorrow gratulál név szerint a Star Wars 7-nek, és itt tényleg nem lehet irigység a háttérben, hiszen Spielberg gyakorlatilag a mentora J.J. Abramsnek, A Jurassic World-öt jegyző Trevorrow következő nagyköltségvetésű munkája pedig a kilencedik epizód lesz.

Amerikában hagyománya van annak, hogy a trónról letaszított film egy vicces képpel gratulál az új rekordernek. Legutóbb a Marvel köszöntötte ilyen formában a Jurassic World-öt, melynek fél évig tartott a királysága.

Az első fényképes gratulációt Steven Spielberg jelentette meg 1977-ben a The Hollywood Reporterben, abból az alkalomból, hogy az Egy új remény felülmúlta a Cápa nyitóhétvégéjét.