A Disney már most szólt, hogy nem lesz bombasiker az új Star Wars

Zsivány Egyes
Vágólapra másolva!
Szűk három hónap van hátra a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet premierjéig, és a Disney vezérigazgatója már most azért küzd, hogy senkinek se legyenek irreálisan magas elvárásai a filmmel kapcsolatban. A messzi jövőről is szót ejtett, 2020-ban jön a harmadik különálló Star Wars-film, és a Lucasfilm vezetőjével már azon agyalnak, mi legyen 2020 után.
Vágólapra másolva!

Szűk három hónap van hátra az idei Star Wars-film, a Zsivány Egyes premieréig, és Bob Iger, a Disney vezérigazgatója már most próbálja beárazni a produkciót. Szerdán a Goldman Sachs-konferencián beszélt arról, hogy a Zsivány Egyes-től nem várják el, hogy a hetedik epizódhoz hasonlóan teljesítsen a mozipénztáraknál:

A hetedik epizód világszinten 2,1 milliárd dollárt hozott, és ezzel harmadik a kasszasikerek globális ranglistáján. A vezérigazgató célja egyértelmű, el akarja kerülni, hogy irreális várakozások társuljanak a Zsivány Egyes-hez, az első olyan Star Wars-filmhez, amely nem része a Skywalkerek családtörténetének, hanem egy különálló sztorit mesél el.

Felicity Jones a Zsivány Egyes című filmben Forrás: Fórum Hungary

Iger arról is beszélt a befektetők előtt, hogy ugyan a bevétel kisebb lesz, de az előzetesek és a plakátok alapján az érdeklődés ugyanakkora a Zsivány Egyes iránt, mint tavaly Az ébredő Erő iránt. Világszintű adataink nyilván nincsenek, de az Origo Filmklubon megjelent Zsivány Egyes-cikkek nézettségi számai nem támasztják alá a vezérigazgató szavait.

A Halálcsillag terveinek ellopásáról szóló film előzeteseire kevesebben kattintanak, mint ahányan a hetedik epizód kedvcsinálóira kíváncsiak voltak. Sokan vannak, akiket addig érdekel a Star Wars-univerzum, ameddig a régi nevek, Han Solo és a többiek is benne vannak.

Azt hinné az ember, hogy már az utolsó simításokat végzik a Zsivány Egyes-en, a valóságban viszont még nagyban tart a munka. Pár napja jött ki a hír, hogy Alexander Desplatot, a film eredetileg kiszemelt zeneszerzőjét lecserélték Michael Giacchinóra, aki már számos látványfilm zenéjén dolgozott, az ő szerzeményei csendültek fel többek között a Jurassic World-ben, a Star Trek – Mindenen túl-ban, és a bemutatás előtt álló Doktor Strange-ben is az ő zenéjét fogjuk hallani. Giacchinót kétszer jelölték Oscarra, a Fel! című rajzfilm zeneszerzőjeként meg is nyerte a díjat.

Diego Luna a Zsivány Egyes című filmben Forrás: Fórum Hungary

A hivatalos indoklás szerint a nyári pótforgatások miatt borult a menetrend, és így már nem tudta vállalni a munkát Desplat. Ezt most vagy készpénznek vesszük, vagy ha hitelt adunk a film körül keringő pletykáknak (már nem a rendező irányít, a rendezői változattal elégedetlen Disney próbál összerakni egy verziót stb.), akkor Desplat lépését úgy is lehet értelmezni, hogy otthagyta a süllyedő hajóról.

December 15-én kiderül az igazság, aznap debütál a magyar mozikban a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet. Addig is megmutatjuk a nemrég kiadott dél-koreai és a szintén friss japán posztert. Az egyiken a teljes különítmény felsorakozik, a másikon Felicity Jones áll a Halálcsillag körvonalai előtt.

Két moziplakát a Zsivány Egyes című filmhez Forrás: IMPAwards

A Disney amúgy a messzi jövővel is foglalkozik, kétévente terveznek kiadni egy különálló Star Wars-filmet. A vezérigazgató azt is elárulta a konferencián, hogy a 2020-ben érkező, harmadik különálló produkcióhoz leszerződtettek egy írót, de ennél többet nem árult el.

A 2018-as, egyelőre név nélküli Han Solo-filmről már jóval több nyilvánosan elérhető információ van: jelenleg is keresik a fiatal Lando Carlissiant eljátszó színészt, legutóbb pedig az derült ki, hogy a Selma és az év sci-fijeként várt Érkezés operatőre, Bradford Young fogja fényképezni a filmet.