A Zsivány Egyes nem csinál mesedélutánt a háborúból

Zsivány Egyes
Vágólapra másolva!
Egyre csak gyűltek a gomolyfelhők az idei Star Wars-film körül, most viszont elmondta a tutit a Zsivány Egyes rendezője és a LucasFilm vezetője. De vajon hihetünk nekik? Azzal nyugtatják az aggodalmaskodó rajongókat, hogy nem változtattak a produkció hangvételén, maradt ugyanolyan sötét és komor, amilyennek kezdetben felvázolták. Többek között a Maldív-szigeteken, paradicsomi körülmények között forgatták a filmet, amelyet pokoli hellyé fog változtatni a háború. Speciális birodalmi erők szállnak partra, hogy eltiporják a lázadást.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetek hírei sok Star Wars rajongóban aggodalmat keltettek: ellentmondásos információk érkeztek arról, hogy miért kellett pótforgatást elrendelni a decemberben érkező a Zsivány Egyes-hez, és hogy ez a film mekkora részét érinti. A híreket végigolvasva a legrosszabb eshetőség az volt, hogy a rendező által bemutatott változattal elégedetlen fejesek parancsára tompítanak a produkció háborús filmeket idéző sötét hangulatán, és ennek érdekében a negyven százalékát újraforgatják.

Felicity Jones a Zsivány Egyes című filmben Forrás: EW

A Disney marketinggépezete múlt héten ellentámadást indított az Entertainment Weekly hasábjain keresztül. Elsőként azzal az infóval próbálták visszanyerni a rajongók bizalmát, hogy Darth Vader is fel fog tűnni a filmben, akinek ismét a 85 éves James Earl Jones adja a hangját. Majd pedig képek tucatjaival és a szereplők bemutatásával próbálták eloszlatni a gyanút, hogy bármiféle baj lenne az űrfantasy-val.

Deathtrooperek (halálosztagosok) próbálják leverni a lázadást - képkocka a Zsivány Egyes című filmből Forrás: EW

Gareth Edwards rendező és a Lucasfilm vezetője, Kathleen Kennedy sem hagyta szó nélkül a pótforgatáshoz kapcsolódó pletykákat. „Mindig is a terv része volt, hogy lesz pótforgatás” – mondta a Godzillá-t jegyző rendező, „csak először formát kellett adnunk a filmnek a vágószobában, hogy tudjuk, mit kell még leforgatnunk hozzá.” A rendező szavai egybevágnak azzal, hogy mostanság már a legtöbb szuperprodukciónál be van tervezve a pótforgatás, a hetedik epizód stábját is összehívta utólag J.J. Abrams.

"Az idén nyáron rögzített snittek sok-sok apróságot jelentenek, amelyeket a már leforgatott anyagba illesztünk be” – nyugtatta meg Edwards azokat, akik attól féltek, hogy jelentős változtatásokat hajtanak végre a filmen.

- reagált a világhálón megjelent ellentmondásos információkra.

Diego Luna a Zsivány Egyes című filmben Forrás: EW

A Lucasfilm elnöke is arról győzködte a cikkben a rajongókat, hogy mindig is ezt a filmet akarták elkészíteni, vagyis időközben nem bátortalanodtak el, és nem akarják az eredetileg háborús filmnek aposztrofált Zsivány Egyes hangvételét megváltoztatni.

A különálló Star Wars-filmek magukon viselik az egyes rendezők stílusjegyeit, és az a LucasFilm szándéka, hogy mindegyik más hangulattal bírjon majd, mint a trilógia részei – foglalta össze Kennedy, hogyan próbálják egymástól elválasztani a messzi galaxisban játszódó filmeket.

Ben Mendelsohn a Zsivány Egyes című filmben Forrás: EW

A Zsivány Egyes-t nézve felismerhető lesz Gareth Edwards kézikamerát sokat használó, zsigeri hatású, az akciókat közelről mutató stílusa – ígéri Kennedy, aki szerint egy nagyon egyedi Star Wars-filmet kapnak majd a rajongók.

A kezdetekkor A Birodalom visszavág-ban már megtapasztalt komor hangvételt tűztük ki magunk elé, és a film készítése folyamán nem tértünk el ettől

– nyugtatta a rajongókat a rendező.

Jiang Wen és Donnie Yen a Zsivány Egyes című filmben Forrás: EW

Ügyes reklámfogás az egész, és azt mondják, amit hallani szeretnénk? Vagy a sok pletyka után végre kaptunk pár olyan mondatot, amit készpénznek vehetünk? Messze áll a perdöntő bizonyítéktól, de az EW oldalán leközölt fotók valóban alátámasztják a mantraként ismételt „háborús filmes” hatást. (Ide kattintva még több fotót megnézhet.) A Halálcsillag terveinek ellopásáról szóló Zsivány Egyes-t december 15-én mutatják be a magyar mozik, legkésőbb akkor kiderül, a kétkedőknek vagy a bizakodóknak volt igaza.