Az elsők között nézhet szét Hajdu Szabolcsék lakásában

Ernelláék Farkaséknál
Vágólapra másolva!
Kíváncsi az idei év eddigi legnagyobb sikerét arató magyar filmre? Be szeretne költözni egy magyar rendező lakásába, közben sokat mosolyogni és magára ismerni? Ha bárrmelyik kérdésre igen a válasza, játsszon velünk, és jegyet nyerhet az Ernelláék Farkaséknál premier előtti vetítésére.
Vágólapra másolva!

Az idei év eddigi legnagyobb magyar filmes sikerét Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című családi drámája aratta. Közép-Európa egyetlen A listás filmes seregszemléjéről, a Karlovy Vary fesztiválról hozta haza a fődíjat, illetve Hajdu megkapta a legjobb színésznek járó díjat is.

A Fehér tenyér című sportdrámát és a Bibliotheque Pascal-t is jegyző rendező a Délibáb című hortobágyi westernje után visszavonult a saját lakásába, és a családtagjaival, tanítványaival együtt, a saját színdarabjából forgatta le az Ernelláék Farkaséknál című alkotását, ami végre megvalósította azt, amire egy országhatárral arrébb, az új hullámos román filmek már évek óta képesek – magukra ismerhetnek benne a nézők.

Hajdu Szabolcs az Ernelláék Farkaséknál című filmben Forrás: Big Bang Média

„Lelkesedéssel, kreativitással és szenvedéllyel dolgozza fel az önmaga körül érzékelt valóságot” – jellemezte Hajdu módszerét Angyal Zsófia kritikusunk, aki szerint az Ernelláék Farkaséknál bárhol a világon megállná a helyét.

Az életben is egy pár Hajdu Szabolcshoz és Török-Illyés Orsolya által alakított Farkashoz és Eszterhez az éjszaka közepén beállít a feleség nővére, Ernella (Tankó Erika) és annak házastársa (Szabó Domokos), akik Skóciából tértek haza úgy, hogy semennyi pénzük nem maradt. Múltbéli személyes konfliktusok kerülnek felszínre, és közben az az idehaza valószínűleg milliókat foglalkoztató kérdés is felvetül, hogy menni kellene külföldre, vagy maradni itthon.

"Mindenki a saját háza táján sepregesen először. Abban a pillanatban, hogy ott rendben vannak a dolgok, minden más problémát tisztábban látunk és könnyebben tudunk kezelni – ami már úgynevezett társadalmi probléma” – foglalta össze Hajdu a legújabb filmje üzenetét az Origo Filmklubnak adott interjújában.

Képkocka az Ernelláék Farkaséknál című filmből Forrás: Big Bang Média

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A Bibliotheque Pascal nevű hely igazából egy bordélyház volt.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt szeptember 27-én, kedden 19 órára a Lurdy Ház moziba:

Babik Júlia, Bagyura Ágnes, Bálint Zoltán, Berentes Barbara, Czelláry Tibor, Csáki Anita, Csomor Árpád, Drégelyvári Anna, Fejes Annamária, Flórián György, Flórián Károly, Gárdonyi László, Gergály Krisztina, Guraby Judit, Háhner László, Hámori Péter, Hegedűs Vera, Kállai István, Kállai Gyöngyi, Kecskés Márton, Kelcz Attiláné, Kis-Nagy Erzsébet, Kiss Hajnalka, Köbli András, Kramarics Áron, Lehoczki Róbert, Lénárd László, Magyar Márta, Major Krisztina, Maros Lilla, Márta Katalin, Máté László, Meditz Júlia, Mile Máté, Molnár Júlia Dóra, Müller Petra, Novák Tamás, Nyíri István Zoltán, Ökrös Veronika, Pataki Elvira, Plósz Éva, Resch Tibor, Schwarczenberger Magdolna, Szabó Ádám Ottó, Szabó Béla, Szabó György, Szarvas Éva, Szepesi Róbert, Szlaukó Katalin, Tasi Orsolya, Török Bettina, Varga István Zoltán, Varga Márta, Váry Zsombor, Vígh Attila

Amennyiben nem látja a nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!