Scarlett Johansson nem hozta tűzbe az amerikaiakat

2016.02.07. 19:01

Három film, egy romantikus dráma, egy kosztümös zombifilm és egy sztárokkal teletűzdelt, a hollywoodi csillogásból viccet csináló vígjáték próbálta elorozni az elsőséget a Kung Fu Panda 3-tól, ám ez egyiknek sem sikerült. A pandás rajzfilm a második hetében is a legnépszerűbb film volt az amerikai mozikban, és összesen már 69,1 millió dollárnál jár.

Scarlett Johansson az Ave, Caesar című filmbenForrás: UIP-Duna Film

A Coen testvérek még sosem dolgoztak annyi sztárral egyszerre, mint az Ave, Cézár-ban. George Clooney, Scarlett Johansson, Channing Tatum, Jonah Hill, Tilda Swinton, Josh Brolin és Ralph Fiennes azonban együtt sem tudott tömegeket a moziba csábítani. Az Ave, Cézár csak fele annyi pénzt hozott, mint a Kung Fu Panda 3. Hiába játszott el egy buta hollywoodi filmsztárt Clooney, a megszerzett 11,4 millió dollár csupán a második helyre volt elég.

A Coen fivérek karrierjében az Ave, Cézár-on kívül még négy olyan film van, amelyet több mint 1 500 moziban kezdtek vetíteni, és mind a négy nagyobb bevétellel rajtolt el: A Kegyetlen bánásmód 12,5 millióval, a Betörő az albérlőm 12,6 millióval, az Égető Bizonyíték 19,1 millióval, a Félszemű pedig 24,8 millióval zárta az első hétvégét. Bukás nem lesz belőle, mindössze 22 millióba került a film, de a könnyed hangvétel és a sztárok miatt ennél jobb kezdésben lehetett reménykedni.

Ahogy a Szerelmünk lapjai, úgy a The Choice című romantikus dráma is Nicholas Sparks regénye alapján készült, de ez már közel sem fog akkora karriert befutni. Mindössze 6,1 millióval startolt el a film, az összes többi Sparks-adaptáció tíz millió felett kezdett. A kritikusok is egyöntetűen leszólták a filmet: jelenleg nyolc százalékon áll a Rotten Tomatoes-on, a Variety kritikusa szerint nagy valószínűséggel ez a legrosszabb Sparks-feldolgozás.

Képkocka a Büszkeség és balítélet meg a zombik című filmbőlForrás: Lionsgate

A Büszkeség és balítélet meg a zombik pontosan arról szól, amire a címe alapján gondolunk. Jane Austen hősnői ezúttal kardforgató amazonok, akik élőhalottakat kaszabolnak. A hihetetlen párosítás nem hozta lázba az amerikaiakat, mindössze 5,2 millió dollár értékben vásároltak jegyet a filmre, és így a toplista hetedik helyét szerezte meg az angol irónő regényének zombis újragondolása.

A Star Wars: Az ébredő Erő ismét megdöntött egy rekordot: J.J. Abrams űroperája lett az első olyan film, amely több mint 900 millió dollárt gyűjtött az amerikai mozikban. A globális összbevétele pedig már 2 milliárd dollár felett jár, ezt a határvonalat eddig csak a Titanic és az Avatar lépte át.

A tízes észak-amerikai toplista (zárójelben a hétvégi bevétel és az eddigi összbevétel millió dollárban):

1. Kung Fu Panda 3 ($21 / $69,1)
2. Ave, Cézár ($11,4 / $11,4)
3. A visszatérő ($7,1 / $149,7)
4. Star Wars: Az ébredő Erő ($6,9 / $906)
5. The Choice ($6,1 / $6,1)
6. Büszkeség és balítélet meg a zombik ($5,2 / $5,2)
7. Viharlovagok ($4,7 / $18,4)
8. Pofázunk és végünk Miamiban ($4,5 /$77,2)
9. A fiú ($4,1 /$26,9)
10. Nagyfater elszabadul ($4 / $29,4)