Hétfőn robbantotta a Blikk a hírt, hogy Vajna Tímea szerepelni fog egy filmben, amit a bulvárlap szerzője "szuperprodukció"-ként aposztrofált, a címét azonban nem írta le. A produkcióhoz közeli forrásokból megtudtuk, hogy a Pappa Pia című nagyszabású musicalről van szó, ebben kapott egy kisebb szerepet Andy Vajna filmügyi kormánybiztos felesége.

"A film egyik mozgalmas jelentében fogok feltűnni, de többet egyelőre nem árulhatok el. A felkérést pedig azzal a feltétellel vállaltam el, hogy nem veszek fel tiszteletdíjat" - mondta a Blikknek Vajna Tímea.

Vajna TímeaFotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A Pappa Pia a hetvenes, nyolcvanas évek ikonikus magyar slágerei előtt tiszteleg. A zenés romantikus vígjátékban legnépszerűbb dalok eredeti szövegekkel, modernizált változatban csendülnek majd fel. A film gyártását április végén egymilliárd forinttal támogatta a Filmalap, a forgatókönyvet Divinyi Réka (Veszettek) írta, a rendező Csupó Gábor (Híd Terabithia földjére) lesz, a forgatás a jövő héten kezdődik, a szereposztást még nem jelentették be.

A projekt korábban sokáig Zene nélkül címen futott (ez Máté Péter legendás Zene nélkül mit érek én? című számára utal), a Filmalap áprilisi sajtóközleményében találkoztunk először a Pappa Pia címmel (ez pedig nyilván a Mamma Mia!-ra utal), de úgy tudjuk, azóta az alkotók is rájöttek, hogy ez mennyire rémes cím, és most éppen egy másikat próbálnak kitalálni a filmhez.

Meryl Streep a Mamma Mia! című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Vajna Tímea 2013-ban kapott egy epizódszerepet a Megdönteni Hajnal Tímeát című romantikus vígjátékban, de végül lemondta a munkát (ő alakította volna a nőt, akivel a Szabó Simon által játszott Bögöcs szeretkezik a film utolsó jelenetében). Feltűnt viszont a Dwayne Johnson főszereplésével hazánkban forgatott Herkules című 2014-es szuperprodukcióban.