Sokat elárul Brad Pitt karizmájáról, hogy amikor először megláttam a Szövetségesek rövid előzetesében, akaratlanul is az Arábiai Lawrence-re asszociáltam. Pedig csak annyit tesz, hogy egy járműre várva tesz néhány lépést a sivatagban. Angol kémként egy magas rangú náci tisztet akar eltenni láb alól, ebben pedig a szintén testhezálló szerepet kapott Marion Cotillard a partnere. A francia ellenállás tagjaként a csáberejét felhasználva küzd a nácik ellen, és eközben még Brad Pitt szívét is megdobogtatja.

Robert Zemeckis alkotása a klasszikus amerikai háborús kalandfilmek kései leszármazottjának tűnik: valószerűség helyett inkább az érzelmekre és az izgalmakra koncentrál, illetve gyönyörű emberek fognak össze benne, hogy odacsapjanak a náciknak.

Marion Cotillard a Szövetségesek című filmbenForrás: UIP Dunafilm

Van azonban benne egy meglepő csavar: a küldetés végeztével nem fejeződik be a Szövetségesek, sötét titok lappang a férfi vagy a francia nő múltjában, amire csak évekkel később, a házasságuk és a gyerekük születése után derül fény. Ahogy az előzetes legvégén bizalmatlanul és döbbenten összenéznek, az olyan, mintha megint kitört volna a háború.

A Szövetségesek-et december 1-jén mutatják be a magyar mozik. A feszültségnek biztos nem lesz híján a film, hiszen a forgatókönyvet az a Steven Knight írta, akinek Locke című drámája hiába játszódik teljes egészében egy kocsi belsejében, mégis elérte, hogy másfél órán át megszűnjön a külvilág, és végig a képernyőre tapadjunk.

Marion CotillardForrás: AFP
Tényleg sötét vizekre eveztem
Nyílt és intelligens, ragyogóan tehetséges és vonzó. Van egy Oscar-díja, és sokak szerint egy újabbat is begyűjthet. Mégis megzuhant pár éve, és azon törte a fejét, mi dolga a világban. Marion Cotillard elmesélte azt is, most muszáj derűsebb filmben játszania, mert kikészült a legutolsó négy komor szerepétől. Megtudtuk, stikában jegyzetfüzetbe költött múltat filmbeli figurájának, és ő találta ki jellegzetes trappolását is. Angyali kisugárzása van ennek a nőnek, és nem rizsázik. Átgondolt és megélt volt minden szava, akkor is, amikor a francia kajáról, és akkor is, amikor felelősségről vagy küzdésről beszélt. Olvassa el interjúnkat!