Fantasztikus az idei Star Wars-film új előzetese

2016.10.13. 14:00

A Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet harmadik előzetesében végre a főhős apját alakít Mads Mikkelsen is felbukkan. Először egy visszaemlékezésben láthatjuk, ahogy a birodalmiak látogatása miatt az akkor még kislány Jyn Erso elszakad az apjától, majd évekkel később - mintha csak egy westernfilm lenne - ismét farkasszemet néz egymással a tudóst alakító Mikkelsen és Ben Mendelsohn törtető és kegyetlen tisztje. A tekintetükből az olvasható ki, hogy mindennél jobban gyűlölik egymást.

A végsőnek mondott trailerből több új részletre is fény derül. A lázadóknak elsősorban azért kell Jyn, hogy eljuthassanak a lány apjához. Kicsivel később a film címéül szolgáló hívójel megszületésének is tanúi lehetünk. Úgy tűnik, mondania kellett valamit a pilótát játszó Riz Ahmednek, és pont ez jutott az eszébe.

Mads Mikkelsen és Ben Mendelsohn a Zsivány Egyes című filmbenForrás: Fórum Hungary

Gareth Edwards filmje a harmadik és a negyedik epizód között játszódik, és egy sokszínű csapatról szól, akik arra vállalkoznak, hogy ellopják a Halálcsillag tervrajzát. A birodalmiakat a trailerben röbb helyütt is megcsodálható fegyverarzenáljukon kívül, Ben Mendelsohn is erősíti, akiből akár a Star Wars-univerzum egyik legemlékezetesebb gonosza is válhat. A háttérből persze többször is előlép Darth Vader, akinek meg sem kell szólalnia ahhoz, hogy hidegrázósak legyenek a feltűnései.

Nehéz feladat előtt áll a decemberben debütáló Zsivány Egyes. Egyrészt be kell bizonyítania, hogy a nyári pótforgatásokhoz kapcsolódó pletykáknak nem volt alapjuk, és hűek maradtak az eredeti koncepcióhoz, vagyis hogy egy komor hangulatú háborús filmet készítenek a Star Wars univerzumában. Ami megnyugtató, hogy az előzetes mindenképpen ennek a koncepciónak a jegyében készült.

Felicity Jones és Diego Luna a Zsivány Egyes című filmbenForrás: Fórum Hungary

Másrészt úgy fut neki a decemberi premiernek a film, hogy pénzügyileg esélye sincs túlszárnyalni azt a produkciót, amelyhez a legtöbben hasonlítani fogják. Biztos mindenki kitalálta, Az ébredő Erő-re gondoltunk, amely minden idők harmadik legtöbb pénzt hozó filmje. A Disney már előre szólt, hogy rekorddöntést most ne várjon senki.

Zsivány Egyes-től azt várjuk, hogy kihasználja az abból fakadó lehetőséget, hogy ez az első Star Wars-film, amely nem a Skywalkerek családtörténetére koncentrál, és mer más lenni. A trailer előőrseként kiadott moziplakát például világossá teszi, hogy a film főhőse Felicity Jones. Eddig még nem volt olyan Star Wars-film, amiben egyértelműen egy nő volt a központi alak. A Zsivány Egyes december 15-től lesz látható a magyar mozikban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK