A Viszkist külföldön is szeretik

az év képei 2016
"A Viszkis rabló film forgatásA Viszkis rabló éppen bankot rabol Antal Nimród filmjében. Még soha nem láttam bankrablást, de aznap legalább hússzor egymás után"
Vágólapra másolva!
Antal Nimród Viszkis című filmjét itthon november 23-án mutatják be, de az élete egy meghatározó korszakában bankrablóként tevékenykedő Ambrus Attila bűnös éveit feldolgozó alkotás már a hazai premier előtt megkezdte világhódító útját.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt hetekben két nagyon fontos fesztivál versenyprogramjában is szerepelt Antal Nimród új filmje, amit az A kategóriás Varsói Nemzetközi Filmfesztivál fesztiválközpontjában vetítették először. Az esemény „A"-kategóriája azt jelenti, hogy ez a világ 15 legfontosabb filmes eseményének az egyike.

"A Viszkis rabló film forgatása. A Viszkis rabló éppen bankot rabol Antal Nimród filmjében. Fotó: Hirling Bálint - Origo

Múlt hétvégén peig a Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál nézői is tapsolhattak A Viszkisnek. Észak-Amerika legrégebbi filmfesztiválján többek között Scorsese, Wenders, Kieslowski is volt már vendég. Idén Patric Stewart és Benicio Del Toro is ott sétált a vörös szőnyegen. A Viszkist a már október elején lezajlott Varsói Fesztivál után a chicagói közönség is nagy szeretettel fogadta.

Az Ambrus Attiláról szóló film sajtótájékoztatója a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. Fotó: Adrián Zoltán - Origo