Majdnem 10 éve nem volt ilyen: egymillióan néztek idén magyar filmeket

2017-ben bemutatott magyar filmek tiszteletbeli EGYMILLIOMODIK nézője, Andy Vajna
Vágólapra másolva!
A 2017-ben bemutatott magyar filmek nézettsége a napokban átlépi az 1 milliót! Erre 2008 óta nem volt példa.
Vágólapra másolva!

Idén már több mint 1 millióan választottak magyar filmet a mozikban! Ez azért szenzáció, mert legutóbb 9 évvel ezelőtt történt ilyen. Mindez a Filmalap munkájának is köszönhető, hiszen fő célkitűzéseinek egyike, hogy visszahódítsa a nézőket a magyar filmekre a mozikba.

Budapest Noir Forrás: Big Bang Media - YouTube

A Kincsem, a Pappa Pia, a Testről és lélekről és a Brazilok kiemelkedő nézettségének köszönhetően már most átlépte a 1 milliót a magyar filmek idei nézettsége a mozikban. De ez a szám még tovább nő, mert előttünk van

a november 23-án induló, és az év legnagyobb durranásaként várt A Viszkis című Antal Nimród-film országos mozibemutatója.

A 2017-ben bemutatott magyar filmek tiszteletbeli egymilliomodik nézőjét köszönti Andy Vajna kormánybiztos Fotó: Csudai Sándor - Origo

A hétvégén az egymilliomodik néző köszöntésére az egyik budapesti moziban ünnepi rendezvényt tartottak, ahol Andrew G. Vajna, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos, Havas Ágnes, a Filmalap vezetője és Gárdos Éva, a Budapest Noir rendezője is ott volt. A közösségi médiában az elmúlt héten meghirdetett játék sorsolása a Budapest Noir című film teltházas vetítése előtt zajlott. A magyar filmek "tiszteletbeli egymilliomodik nézője", Iszak Júlia 2018 végéig a Filmalap támogatásával készült összes magyar film - köztük A Viszkis, a Sunset és a Valami Amerika 3. - premier előtti díszbemutatójára szóló páros belépőt nyert. A 20 éves Cinema City Magyarország 20 darab mozijegyet ajánlott fel a győztesnek.

Az idén kiemelkedő nézettséget produkáló magyar filmek között van a Kincsem (450 ezer), a Pappa Pia (208 ezer), a Testről és lélekről (85 ezer) és a Brazilok (75 ezer) is.