A Disney már Carrie Fisher feltámasztásán ügyködik

2017.01.13. 14:28

A BBC Newsnight nevű műsora úgy értesült, hogy a Disney stúdió Carrie Fisher „jövőbeli felbukkanásáról” tárgyal a színésznő hagyatékának gondozóival. Fisher december 27-én hunyt el, a jövő decemberben debütáló nyolcadik epizódhoz már felvették a jeleneteit, a pletykák szerint a kilencedik epizódban jelentős szerepet szántak neki.

Carrie Fisher és a lánya, Billie Lourd a Star Wars: Az ébredő Erő című filmbenForrás: Fórum Hungary

A legnagyobb valószínűség szerint a Disney azt szeretné elérni, hogy a színésznő digitális képmása megjelenhessen a Star Wars következő részeiben. Nem ez lenne az első eset, hogy halott színész tűnik fel a franchise-ban, Peter Cushingot huszonkét évvel a halála után digitális trükk segítségével keltették életre a Zsivány Egyes-ben.

Peter Cushing digitális mása a Zsivány Egyes című filmbenForrás: Fórum Hungary

A tavalyi Star Wars-filmben Carrie Fisher fiatalkori mása is felbukkant, amely szintén CGI volt, és a színésznő áldását adta rá. Kényes döntés előtt áll a Disney, már Cushing feltámasztásának a módja is sokakat zavart, most pedig nem egy mellékszereplő tűnne fel újra, hanem a Star Wars-sorozat legnépszerűbb női karaktere élne tovább digitális trükköknek köszönhetően.

Jelen pillanatban tele vagyunk kérdésekkel, válasz viszont még egyikre sincsen. Fisher halála miatt vajon változtatnak a nyolcadik epizód forgatókönyvén, és pótforgatást rendelnek el? Rendben van, hogy felvették már a jeleneteit, de könnyen lehet, hogy a kilencedik epizód átírásával a nyolcadikon is változtatni kell.

Mi történik, ha Fisher örökösei megtiltják, hogy Leia hercegnő digitális mása szerepeljen a filmben? Robin Williams például megtiltotta a végrendeletében, hogy az arcmását 2039-ig bármilyen módon felhasználják. Amit biztosan lehet tudni, hogy a Rian Johnson által rendezett nyolcadik epizód december 14-én kerül a mozikba, a kilencedik epizód premierét pedig 2019. május 24-re tűzték ki.

Frissítés: A Disney közleményben tagadta, hogy Leia digitális feltámasztásáról tárgyalnának. A cég elmondta, hogy nem szoktak rajongói és újságírói pletykákkal foglalkozni, de erre úgy érezték, hogy reagálniuk. kell: "Szeretnénk arról biztosítani a rajongókat, hogy a LucasFilm nem tervezi digitálisan újrateremteni Carrie Fisher alakítását Leia hercegnőként vagy Leia tábornokként."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK