Wolverine a karmai nélkül is kőkemény

2017.02.07. 15:55

A Logan-ben már egy meggyengült Wolverine fog szerepelni, akinek már a regenerálódó képessége sem működik úgy, mint régen. Ezek után megnyugtató érzés volt látni a filmhez kiadott első részletben, hogy pár kötözködő bunkót még most is könnyedén ártalmatlanná tud tenni. Még csak a karmait sem kellett megvillantania. 

A kiadott jelenetben a Vészhelyzet Benton dokijaként ismert Eriq La Salle keveredik birtokvitába, amit Wolverine old meg a lehető legegyszerűbb módon. Vasárnap éjszaka a Halálos iramban 8-hoz, A Karib-tenger kalózai 5-höz és a többi közelgő hollywoodi látványfilmhez hasonlóan a Logan-hez is kiadtak egy Super Bowl-előzetest. A rövid ízelítőben egy angolszász kultúrkörben közismert keresztény ének, az Amazing Grace szól, miközben Hugh Jackman és a fiatalkorú védencét alakító Dafne Keen menekül, és a túlélés érdekében gyilkol. 

A dal egy bűnös ember megtéréséről szól, aki most Logannek feleltethető meg. Fájdalom gyötri minden porcikáját, minden illúzióját elvesztette, ám a hasonló szuperképességekkel bíró fiatal lány, Laura Kinney felbukkanása új célt ad az életének. 

Dafne Keen és Hugh Jackman a Logan című filmbenForrás: InterCom

Wolverine véresen kúszik a földön, de még nála is rosszabb állapotban van Xavier professzor (Patrick Stewart). A mutánsok egykori vezetője magatehetetlenül rázkódik az egyik jelenetben. Az eddigi előzetesekből és a mostani ízelítőből is kitűnik, hogy ebben a filmben csak nagyon nehezen, sok szenvedés árán fog eljönni a megváltás.

A Logan a szuperhősfilmekhez képest magasabb korhatárbesorolást kapott Amerikában, így most végre a karakter a hozzá illő, brutális akciójeleneteken keresztül teljesedhet ki, és a káromkodásról sem kell lemondania. A filmet március 2-tól vetítik a magyar mozik.  

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK