Csak nem akar lekerülni az átok minden idők legpechesebb filmjéről

Terry Gilliam
Vágólapra másolva!
Meghiúsulhat Terry Gilliam következő filmje, a The Man Who Killed Don Quixote (Az ember, aki megölte Don Quijotét) premierje Cannes-ban. A filmet a tervek szerint záródarabként vetítenék le, de most épp bejelentkezett egy gyártócég, akik szerint ők birtokolják a film jogait, és megvétóznák a bemutatót. 
Vágólapra másolva!

Paolo Branco producer és produkciós cége, az Alfama Films Production szerint nem Terry Gilliam rendező birtokolja a film jogait.

Branco szeretné letiltani a bemutatót, mivel szerinte háromszor is neki ítélte a bíróság a film jogait, és őket senki nem kérdezte meg arról, áldásukat adják-e a vetítésre.

Terry Gilliam, a Brazil, A halászkirály legendája és 12 majom rendezője 17 éven át küzdött azért, hogy elkészülhessen álomprojektje. Tavaly fejezték be a forgatást, nemrég pedig megérkezett az első jelenetkép és trailer is.

A rendező már 2000-ben is elkezdte forgatni a Cervantes-adaptációt, de a projekt akkor meghiúsult: a külső helyszínen NATO-repülőgépek dübörögtek, a női főszerepet alakító Jean Rochefort hátsérülést szenvedett, a díszleteket pedig viharok tették tönkre.

A legendásan rosszul sikerült forgatásról külön dokumentumfilm készült Lost in La Mancha címmel.

A filmben Jonathan Pryce és Adam Driver szerepelnek.