A Tomb Raider a legnépszerűbb film a magyar mozikban

Alicia Vikander a Tomb Raider című filmben
Alicia Vikander a Tomb Raider című filmben
Vágólapra másolva!
Az Alicia Vikander főszereplésével készült videójáték-adaptáció vezeti a heti toplistát a magyar mozikban. A két hete bemutatott Tomb Raider-t az elmúlt héten 34 554 néző látta, eddig pedig 107 155 mozilátogatót vonzott.
Vágólapra másolva!

Összességében jelentősen csökkent a mozifilmek iránti érdeklődés, a legnézettebb 10 film 47,4 százalékkal kevesebb látogatószámot hozott össze az előző heti eredményhez viszonyítva. Csak a listavezető Tomb Raider 52 százalékot zuhant, miközben a premierfilmek nem tudtak annyi nézőt mozgósítani, hogy az elegendő lett volna az összlátogatószám kompenzálására.

Csak három új bemutató került fel a top 10-be, ezek közül a Nap nap után került dobogóra: a misztikus romantikus film 25 840 nézővel lett a harmadik legnézettebb.

A Gringo már csak az ötödik helyre tudott beérkezni (10 810), rögtön a Valami Amerika 3 (11 399) után, amire ugyan 63 százalékkal csökkent az érdeklődés, de 345 514-es összeredményével a legnézettebb film a listában. A szintén hat hete bemutatott, az Egyesült Államokban boxoffice-bajnok Fekete Párduc 254 021 nézőt vonzott eddig.

A Nap nap után és a Gringo mellett a Sherlock Gnomes című családi animáció tudott a friss bemutatók közül bekerülni a listába: 9 370 nézővel az utolsó a top 10-ben.

Nem csak a legnézettebb filmek látogatószáma, de a teljes összlátogatószám csökkent: mindent egybe vetve majdnem 46 százalékkal kevesebb néző volt a magyar mozikban a megelőző héthez képest.

Csak két film iránt nőtt az érdeklődés: A hely 3, Szász János A hentes, a kurva és a félszemű című filmje 4 százalékot javított.