Hollywoodban készül a Kölcsönlakás zenéje

Kölcsönlakás forgatás a fóti MAFILM stúdióban
Vágólapra másolva!
Javában zajlanak a Dobó Kata rendezésében készülő romantikus vígjáték, a Kölcsönlakás utómunkálatai. Ennek fontos állomásaként nemrég kiválasztották a film zeneszerzőjét, aki szimfonikus zenével kísért, a klasszikus hollywoodi filmzenei tradíciókat továbbvivő, a produkció karaktereire, humorára és érzelemdús cselekményére komponált zeneművet készít az alkotáshoz. A filmnek a forgatására is kilátogattunk, beszámolónk itt olvasható.
Vágólapra másolva!

"Ugyanakkor a zene feladata az is, hogy a poénokat, történéseket a néző számára összekösse, felerősítse. Ezt a narratív lehetőséget kihasználva a zene folyamatosan követni fogja a cselekményt és a karakterek érzelmi állapotát." – hangsúlyozta Czomba Imre, akit a közelmúltban kérték fel a Kölcsönlakás alkotói a film zenéjének elkészítésére.

A Kölcsönlakás forgatása a fóti MAFILM stúdióban Fotó: Hirling Bálint - Origo

A 2013 óta Hollywoodban élő és dolgozó művész a kilencvenes évek elejétől kezdve számtalan nagyszabású hazai-és nemzetközi produkcióban vett részt. Pályája elején dolgozott Zoránnal, Cserháti Zsuzsával, illetve a NOX együttessel is. Később állandó alkotótársa lett Román Sándornak és az ExperiDance Társulatnak. Számos produkció fémjelzi a közös éveiket, köztük olyan világsikert aratott bemutatók, mint a Revans, vagy az Eszencia. Filmekhez is gyakran komponál muzsikát. Kisjátékfilmekben, dokumentumfilmekben és nagyjátékfilmekben egyaránt közreműködött.

A legismertebb művei közé az Argo 2., a Meldrum House, vagy a The True Adventures of Raoul Walsh című alkotások tartoznak ezen a területen.


– fogalmazta meg Dobó Kata, a Kölcsönlakás rendezője, aki elmondta, hogy a fő zenei motívumok már meg is születtek. Most zajlanak a demók felvételei, ami után a hangszerelés és a kotta anyag készül el, mielőtt belevágnak a filmzene rögzítésébe és annak utómunkálataiba.

A Balla Eszter, Martinovics Dorina, Oroszlán Szonja, Kopek Janka, Kiss Ramóna, valamint Haumann Máté, Klem Viktor, Fehér Tibor, illetve Szabó Simon főszereplésével készülő Kölcsönlakás hazai mozipremierje 2019. február 14-én várható.