Így forgott a magyar harmincasok útkereséséről szóló film - fotó

Grosan Cristina rendező és Rainer-Micsinyei Nóra színésznő
Vágólapra másolva!
Május 3-án ért véget Grosan Cristina első mozifilmjének forgatása. A legjobb dolgokon bőgni kell című film Stalter Judit producer vezetésével, a Laokoon Filmgroup gyártásában, a Filmalap Inkubátor Programjában készül.
Vágólapra másolva!

A Filmalap közleménye szerint

A legjobb dolgokon bőgni kell Grosan Cristina (rendező) és Rainer-Micsinyei Nóra (főszereplő) közös forgatókönyvéből készült. A főként XI. kerületi helyszíneken játszódó nagyjátékfilm forgatása a Budaörsi Repülőtér impozáns hangárjában kezdődött, majd a stáb 14 napra beköltözött egy gellérthegyi villalakásba (ide látogattunk el mi is, forgatási riportunk itt olvasható). A román származású rendező a forgatást stílszerűen a Bukarest utcában fejezte be.

Grosan Cristina rendező és Rainer-Micsinyei Nóra színésznő Forrás: Laokoon Filmgroup

Grosan Cristina ezt mondta a forgatásról:

"Nem vagyunk lassúak, nem felejtettünk el nagy dolgokat, nem rúgtuk még fel a kamerát és összeveszni sem sikerült rendesen senkivel. Így hirtelen arra jutottam, hogy akkor használjuk ki ezt az állapotot, engedjük el a biztonságos köteleket és kezdjünk el többet játszani, improvizálni, tesztelni a határainkat. Hatalmas öröm volt, hogy mindenki nyitott volt kitörni a keretekből, bizalmat, inspirációt találtunk egymásban."

Rainer-Micsinyei Nóra így fogalmazott:

"Nem kellett összecsiszolódnunk, értjük egymást, rengeteg tudásom volt a szerepről, a jelenetekről. Így képzeltem el a forgatást, áldásos állapot volt."

A mintegy 30 fős stábbal és 15 színésszel operáló forgatás - a sajtóközlemény szerint -

A színészgárda olyanokból állt, mint Huzella Júlia, Hernádi Judit, Bányai-Kelemen Barna, Thuróczy Szabolcs, Patkós Márton, Pion István, Páder Petra, Hajmási Péter, Dióssi Gábor, Kőszegi Mária.

Stalter Judit, a Laokoon Filmgroup producere kiemelte:

"Az volt a fontos, hogy csak olyan profik jöjjenek, akik még mindig szeretnek és néha kimondottan vágynak is lelkesedésből dolgozni. Úgy próbálok jelen lenni a filmjeimben, hogy a forgatás és az alkotás biztonságban legyen, és ezt csak empatikus, lelkes stábbal lehet. Maximálisan felkészült volt mindenki, külön kiemelném a rendező-operatőr párost, olyan flottul ment a munka, mint kés a vajban. Ez elég ritka bárhányadik filmnél."

A legjobb dolgokon bőgni kell vágása május végén kezdődik Budapesten és Angliában, várhatóan novemberig tart majd. A film utómunka hangmérnöke a szakma egyik legkiemelkedőbb képviselője, Zányi Tamás lesz, a zeneszerzője pedig egy tehetséges, fiatal elsőfilmes lengyel alkotó, Mateusz Franczak. A film bemutatója leghamarabb 2020 tavaszán várható a magyar mozikban.