Vágólapra másolva!
Alan Taylor, a Trónok harca rendezője bejelentette, hogy Gold Mountain (Aranyhegy) című új filmje az amerikai történelemmel foglalkozik, az 1850-as évek végi aranyláz idején Amerikába érkezett első kínai bevándorlók történetének egy szeletét mutatja be.
Vágólapra másolva!

Az új film részét képezi egy gigantikus inkubátorprogramnak a hongkongi székhelyű Starlight Culture kínai filmvállalattal. A forgatás a tervek szerint 2020-ban kezdődik, és még abban az évben be is fejeződik - közölte a rendező a Sanghaji nemzetközi Filmfesztiválon.

- mondta a rendező a Hszinhua kínai hírügynökségnek. Hozzátette, felesége kínai-amerikai, és mindig is el akarta mesélni az első kínai bevándorlók integrációjának történetét.

A film egy ravasz özvegyről szól, aki segített az Egyesült Államokba csempészni egy zabolátlan kínai lányt, aki bekerül egy férfi sovinizmus uralta erőszakos világba. A két nő együtt vívja meg harcát és a végén egy mély kapcsolat alakul ki közöttük.


- magyarázta.

Taylor hangsúlyozta, hogy filmje "nagyon amerikai" és egyben "nagyon kínai". Lefesti a tipikus amerikai nyugatot az első bevándorlókkal, mint fő karakterekkel. A film társproducere Michelle Yeoh kínai malájziai hollywoodi filmcsillag lesz.

A Starlight kedden Sanghajban bejelentett egy sor kínai-amerikai film inkubációs tervet, benne Roland Emmerich Rebirth, Robert Zemeckis Empress Wu és Sylvester Stalone Bad Boys című filmjével.

A Hollywoodban már az elmúlt években jó üzleti kapcsolatokat kiépített vállalat olyan rendezőket nyert meg magának, mint Roland Emmerich, Alan Taylor, Robert Zemeckis, Gary Gary és Jonathan Liebesman.