Woody Allen Spanyolországban forgatja új filmjét

Woody Allen
Vágólapra másolva!
Woody Allen legutóbbi filmjét, az A Rainy Day in New York-ot, amelyet az Amazon Stúdióval kötött szerződése keretében tavaly készített, Amerikában nem mutatták be. Legújabb filmjét Spanyolországban forgatja, Christoph Waltz Oscar-díjas osztrák színésszel.
Vágólapra másolva!

A spanyol MediaPro stúdió, amely korábban is közreműködött már produkciós partnerként a 83 éves rendező filmjeiben, kedden közleményben számolt be arról, hogy Allen júliusban kezd forgatni San Sebastiánban egy romantikus vígjátékot, amelynek főhőse egy a város filmfesztiváljára látogató amerikai házaspár.

A szereposztásban Christoph Waltz mellett Gina Gershon amerikai, Elena Anaya spanyol színésznő és Louis Garrel francia színész neve is olvasható.


A spanyol stúdió az amerikai rendezőre jellemző színvonalas produkciót ígér közleményében. Mint kiemelték, a Woody Allentől megszokott intelligens forgatókönyv és elsőrangú nemzetközi szereplőgárda már összeállt. A WASP2019 munkacímen futó produkció végleges címét és a forgalmazás dátumát azonban még nem közölték.

Az Amazon Stúdió 2018-ban döntött úgy, hogy a rendezővel kapcsolatban a MeToo-mozgalom révén ismét felmerült, évtizedekkel korábbi, családon belüli szexuális zaklatási vádak miatt nem forgalmazza az A Rainy Day in New Yorkot Észak-Amerikában.


Allen ellen az volt a vád, hogy 1992-ben zaklatta nevelt lányát, amit a rendező kategorikusan tagadott, és vádat sem emeltek soha ellen. A négyszeres Oscar-díjas Allennel való munkától azonban több hollywoodi sztár is elzárkózott a gyanú miatt.

Allen idén februárban 68 millió dolláros (19 milliárd forintos) kártérítési pert indított az Amazon ellen, amiért nem forgalmazta a filmet és kihátrált a négy filmre szóló szerződésből is.


A 2017-ben bemutatott Wonder Wheel - Az óriáskerék című filmje, amelyben Kate Winslet és Justin Timberlake szerepelt, 1,4 millió dolláros (400 millió forintos) jegyárbevételt hozott Észak-Amerikában, a nemzetközi piacon azonban 14,5 millió dollár (4,1 milliárd forint) volt a bevétele. Az A Rainy Day-t augusztustól Hollandiában, majd ősztől néhány további európai országban vetítik a mozik.