A Casablanca Oscar-díjas rendezője a Nyugatinál castingol - videó

Michael Curtiz
Vágólapra másolva!
Szeptember 12-én érkezik a magyar mozikba a legendás magyar rendezőről, Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről szóló, számos nemzetközi fesztiválon díjazott életrajzi film, a CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot. Az alkotók a Laboratory Groupot bízták meg a film kampányötletének kidolgozásával.
Vágólapra másolva!

Michael Curtizről kevesen tudják, hogy Oscar-díjat kapott a Casablanca című filmklasszikus rendezéséért, még kevesebben, hogy magyar volt és rendkívül nehéz természetű.

Munkájában a maximumra törekedett, színészeivel gyakran modortalanul és agresszíven viselkedett, de zsenialitását bizonyítja, hogy több mint 170 filmet készített élete során, melyeknek nagy része kasszasiker volt.

A Laboratory Group kreatív ügynökséget az együttműködés gondolatával idén kereste meg Topolánszky Tamás Yvan, a film rendezője és Sümeghy Claudia, a film producere, aminek eredménye többek között egy interaktív citylight lett, melynek segítségével az alkotók Curtiz megosztó karakterét szeretnék közelebb hozni a közönséghez. A kivitelezésben a JCDecaux és a JUNO11 Pictures produkciós ház segített.

A mozgásérzékelős citylight a 4-es és 6-os villamos Nyugati téri megállójában került elhelyezésre, ahol a megállóban várakozókat a rendezői székén ülő Curtiz reggel 6 és este 23 óra között kiszólásaival szórakoztatja. A bátrabbak a plakát előtti CASTING feliratra állva egy különleges szereplőválogatás élményét élhetik át, éjjel pedig a rendező dorgálásában részesülnek, amiért megzavarják a pihenésben.

A JUNO11 Pictures gyártásában készült film számos nemzetközi fesztiválon szerepelt és a 42. Montreali Filmfesztiválon fődíjat nyert.

Szeptember 12-től közel 40 hazai mozi tűzi műsorára Budapesten és vidéken.