Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Will Smith: Budapest egy titkos kis ékszer

Gemini Man sajtótájékoztató után, Will Smith, rajongók
Vágólapra másolva!
A részben Budapesten forgatott Gemini Man rendezője, Ang Lee, főszereplője, Will Smith és producere, Jerry Bruckheimer tartott nemzetközi sajtótájékoztatót csütörtökön az október 10-én mozikba kerülő akciófilmről a Four Seasons Hotelben.
Vágólapra másolva!

A Gemini Man lenyűgöző bizonytéka a digitális technológia óriási lehetőségeinek. Ang Lee ennek legújabb vívmányaival kísérletezett az akcióthriller forgatásakor. A 3D formátumban, 4K felbontásban, másodpercenként 120 kockával felvett produkcióban a főszereplő Will Smith, aki a kormány bérgyilkosát játssza, váratlanul maga is célponttá válik, és saját maga fiatalabb klónjával kerül szembe.

Az Oscar-díjas rendező a film számos jelenetét Budapesten forgatta: a Hősök tere, a Széchenyi fürdő és a budai vár is szerepel a produkcióban.

A látványos akciójelenetek egyikében a vár sötét kazamatájában zajlik a küzdelem. De a forgatási helyszínek között volt a kolumbiai Cartagena is, ahol lélegzetelállító motoros üldözés zajlik.

Will Smith a Gemini Man-sajtótájékoztató után Fotó: Csudai Sándor - Origo

Jerry Bruckheimer a sajtóértekezleten elmondta, hogy jól ismeri Budapestet korábbi produkciók révén, és úgy véli, nagyszerű adottságai vannak, a hidak, a vár, a múzeumok, mind nagyon szép helyszín egy filmhez, ezért választották a Gemini Manhez is.

Will Smith Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ang Lee egy kérdésre válaszolva azt mondta, nem gondolja, hogy új filmnyelvet írt volna, inkább úgy fogalmazna, hogy valami újat csinált. Ez az újdonság pedig abban áll, hogy a képek sokkal élesebbek és tisztábbak, sokkal életszerűbbek.

Azt az élményt nyújtja, mintha a néző is bekerült volna a történetbe.

Tíz éve kezdett ezzel foglalkozni, de még mindig kísérletezik és tanul. Azt is elárulta, hogy Will Smith fiatalabb klónjának megalkotásánál talán a színész egyedülálló sármját volt a legnehezebb belecsempészni a figurába.

Will Smith és Ang Lee a Gemini Man sajtótájékoztatón Fotó: Csudai Sándor - Origo

Smith elmesélte, hogy a forgatáson a kamera szinte az arcának minden pórusát közelről mutatta, ezért például nem lehetett sminket használni.

- mondta.

A színész arról is beszélt, hogy nem használták mai arcát, hogy létrehozzák a fiatalabb klónt, amelyet száz százalékban digitális technológiával teremtették meg.

- tréfálkozott.

Will Smith Fotó: Csudai Sándor - Origo

Jerry Bruckheimer felidézte, hogy a Gemini Man filmterve már több mint húszéves, de sokáig nem volt meg hozzá a megfelelő technológia, hogy megvalósítsák. Mint mondta, sokan megfordultak a film körül, végül, amikor Lee elérhetővé vált, nagy örömmel vágott bele vele a filmbe.

Will Smith egy válaszában arra is kitért, hogy Budapestet egy titkos kis ékszernek látja, ahol a gyönyörű történelmi épületek és a modern világ keveredik.

- mondta azzal kiegészítve, hogy a magyar nyelvet azonban nagyon nehéznek érzi, és sajnos nem tudja megjegyezni a szavakat.

- mondta, megjegyezve, hogy a digitális technológia azért ebben is segít.

Will Smith Fotó: Csudai Sándor - Origo

A színész felidézte, hogy 23 évesen keveset tudott még a világról, és naivitásából egyfajta vakmerőség fakadt. Viszont az utóbbi években szeretne visszanyerni valamit az egykor érzett szabadságból.

- ismerte el, de hozzáfűzte, hogy azért jó érzés áttörni a határokat és kipróbálni dolgokat.

Lee pályafutása szinte egyenes úton haladt a Gemini Man felé: 2012-ben a Pi éltében egy CGI-tigris alakított főszerepet, de már a 2003-ban készült Hulk is jelezte, hogy hajlik a digitális filmes technológiával való kísérletezésre. Ám miközben az elmúlt évtizedben lekötötték a technológiai újdonságok, megmaradt olyan rendezőnek, aki továbbra is elsősorban a karakterekre építi a filmjeit.

Will Smith Fotó: Csudai Sándor - Origo

A 65 éves Ang Lee, aki a Brokeback Mountain - Túl a barátságon és a Pi élete című filmjéért is elnyerte a rendezői Oscar-díjat, félelmetesen élethű, látványos akciófilmet forgatott, de a történet mélyebb kérdéseket is felvet, egyebek mellett arról, hogy milyen súlyos következményei vannak a hatalommal való visszaélésnek, és természetesen az öregedés témájával is foglalkozik, hiszen az idősebb főhősnek szembesülnie kell fiatal önmagával.

Will Smith szerda este fergeteges koncertet tartott a Szent István-bazilika előtti téren, ahol hatalmas tömeg gyűlt össze.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről