Magyar vámpírok Goa nagyszabású filmfesztiválján

drakulics elvtárs
Vágólapra másolva!
Bodzsár Márk Drakulics elvtárs című filmjének nemzetközi premierje a napokban kezdődő A-kategóriás filmfesztiválon lesz Goán. India nagyszabású, 50. születésnapját ünneplő filmes rendezvénye műsorra tűzi Ujj Mészáros Károly X - A rendszerből törölve című krimijét, az Oscar-díjas Deák Kristóf tévéfilmje, a Foglyok a versenyprogramban indul.
Vágólapra másolva!

76 ország friss filmterméséből mutat be válogatást India nagyszabású nemzetközi filmfesztiválja Goán. A november 20-án kezdődő, 50. születésnapját ünneplő seregszemlére három magyar alkotás kapott meghívást.

Bodzsár Márk Drakulics elvtárs címmel készült vámpír-retró-kém-vígjátékát a nemzetközi közönség Goában láthatja először.

A Nagy Ervin, Nagy Zsolt és Walters Lili főszereplésével készült film a 70-es évekbeli Magyarországra látogató vámpír és a nyomába eredő titkosszolgálati ügynökök vérbő története, amire két hét alatt mintegy 64 ezren váltottak már jegyet a hazai mozikban, így szinte biztos, hogy az év egyik legnézettebb magyar mozifilmje lesz.

Görbe tükröt tart a szocialista éra elé a magyar vámpíros vígjáték

Bevallása szerint a Kádár-korról szeretett volna szórakoztató filmet készíteni a hazai közönség számára a Drakulics elvtárs író-rendezője, Bodzsár Márk. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült vámpíros kém-vígjáték október 31-től látható a magyar mozikban. Kérdéseinkre az Isteni műszak-kal debütált rendező beszélt a vámpírfilm műfajáról és ikonográfiájáról, horrorról és szocializmusról, örök életről és természetfelettiről, Kádár Jánosról és az őt alakító Rába Rolandról.

Ujj Mészáros Károly X – A rendszerből törölve című, Balsai Móni főszereplésével készült szövevényes thrillere számos fesztiválszereplést követően Goában is műsoron lesz.


A különleges látványvilágú, erős hangulatú krimi a braunschweigi fesztivál fődíját, a Fantasporto legjobb forgatókönyv díját, Belgiumban és Szlovéniában pedig a közönségdíjat nyerte el, és nemrég a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál szakmai zsűrije a legjobb film és a legjobb színésznő díjával is kitüntette.

Ahogy a goai fesztivál szervezői korábban már nyilvánosságra hozták, az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című tévéfilmjének világpremierje a versenyprogramban lesz, melybe mindössze 15 alkotás kapott meghívást.

A Foglyok az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. A hihetetlen, de igaz történetet feldolgozó film egy saját lakásában foglyul ejtett család története Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Porogi Ádám, Molnár Levente, Lengyel Ferenc, Jászberényi Gábor, Soltész Bözse, Kardos Róbert, Csőre Gábor és Vasvári Emese szereplésével.

Az Oscar-díjas magyar rendező új filmjének forgatásán jártunk

Az Oscar-díjas Mindenki rendezője, Deák Kristóf egész estés tévéfilmet forgat Szamosi Zsófiával, Fekete Ernővel és Sodró Elizával a főbb szerepekben. Az igaz történeten alapuló Foglyok az ötvenes évek elején játszódik Budapesten: egy család életébe két ÁVO-s alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nemcsak ők nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik.