Árverésre bocsátják az Oscar-díjas Maximilian Schell személyes tárgyait

Judgment at Nuremberg Cinema casque divers tribunal palais de justice FILM movie film still Movie still publicity still Production still nuremberg trials TRIAL 1948 historical MAN WITNESS LAWYER attorney courtroom 1960s sixties
Maximilian Schell az Ítélet Nürnbergben-ben
Vágólapra másolva!
Online árverésen lehet majd licitálni januárban a hat éve meghalt Oscar-díjas osztrák színész, Maximilian Schell személyes tárgyaira.
Vágólapra másolva!

Az aukción a világhírű színész-rendező 290 személyes tárgyát lehet megvásárolni. A tárgyak a művész preiteneggi házából származnak. Az árverést az aurena.at online platformon rendezik meg január 16-án. Nastassja Schell, a néhai művész lánya elmondta, hogy az emléktárgyaktól helyhiány miatt akar megválni.

- fogalmazott.

Maximilian Schell az Ítélet Nürnbergben alkalmával Forrás: Photo12 via AFP

Az árverési tételeket január 15-én meg lehet tekinteni a Schell-házban, és a megvásárolt tárgyakat onnan majd el is lehet vinni. De a tárgyakat az aukciót szervező online platformon már jelenleg is meg lehet nézni.

A filmrajongók számára érdekes lehet a Schell Sztálin című filmben nyújtott alakításáért elnyert Golden Globe-díjáról szóló oklevél, vagy 1962-ben az Ítélet Nürnbergben című filmért kapott számos elismerése, valamint Laurel-díja.

De a színész festményeit és róla készült portrékat, továbbá bútorait, teniszütőit, egyéb dísztárgyait és könyveit is meg lehet vásárolni az árverésen.