Magyar rendezőt hívtak meg a Berlinale zsűrijébe

Enyedi Ildikó
Vágólapra másolva!
Hat korábbi Arany Medve-díjas film rendezője, köztük Enyedi Ildikó vesz részt az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének munkájában.
Vágólapra másolva!

A Berlinale díjait a szervezők hétfői közleménye szerint Enyedi Ildikó (Testről és lélekről), Mohammed Raszulof (Nincs gonosz), Adina Pintilie (Ne érints meg!), Gianfranco Rosi (Tűz a tengeren), Nadav Lapid (Synonymes) és Jasmila Zbanic (Szerelmem, Szarajevó) ítéli majd oda.

Mivel Raszulof továbbra sem hagyhatja el Iránt, ő online vesz majd részt a testület munkájában. Zsűrielnököt pedig idén nem neveztek ki.

A zsűritagok karantént követően a fesztivál mozijában nézik meg a versenyfilmeket, Berlinben - fűzte hozzá Mariette Rissenbeek fesztiváligazgató.

Enyedi Ildikó Forrás: Csata Hanna


A 2021-es Berlinalét két részletben rendezik meg: a pandémia miatt tavasszal és nyáron tartják meg a világ legnagyobb filmes közönségfesztiválját. A szakmai kísérőrendezvényeket online tartják meg már márciusban, a nagyközönségnek szervezett vetítéseket pedig elhalasztják júniusra.

Mariette Rissenbeek korábban elmondta, hogy nagy a kínálat filmekből, az idei, 71. fesztiválra 200-zal több produkcióval pályáztak, mint a tavalyira.

A Berlinale a cannes-i és a velencei mellett a legjelentősebb nemzetközi filmfesztiválok egyike.