Komolyzenei és vallási filmekkel bővült a művészeti filmek online kölcsönzője

Vágólapra másolva!
Egy évvel ezelőtt, 2020 áprilisában indult el a Pannonia Entertainment hazai filmforgalmazó online kölcsönzője, ahol első körben A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat korábbi részeit lehetett megnézni. A filmkölcsönző kínálata azóta több mint duplájára bővült, jazz és klasszikus zenei dokumentumfilmek és vallási témájú filmkülönlegességek is elérhetők otthoni megtekintésre.
Vágólapra másolva!

Az online művészeti filmeket zenei dokumentumfilmek (köztük a jazzdíva Ella Fitzgerald, a Stones-gitáros Ronnie Wood portréfilmje, és a Kodály Zoltán fiatalkorát bemutató A mi Kodályunk), életrajzi játékfilmek (köztük a Béres József életéről készült A feltaláló) és magyar természetfilm (Vad erdők, vad bércek) egészítik ki. Újdonság a korábbiakhoz képest, hogy lehetőség van az összes felsorolt filmet egy összevont digitális hozzáférési csomagban kölcsönözni, ami egy teljes éven át hozzáférést biztosít. A művészeti mozifilmek kölcsönzése mellé május közepéig ajándék moziplakátok is igényelhetők, amelyek akár lakásdíszként is szolgálhatnak, tekintve, hogy többségében híres festmények felhasználásával készültek.

A II. János Pál - A béke pápája John Voighttal a főszerepben Forrás: Pannonia Entertainment

Az online kölcsönző április elején, húsvét alkalmából újabb filmcsomaggal bővült: a vallási témájú filmek legnagyobb hazai forgalmazójával, az Etalon Kiadóval együttműködésben online elérhetővé vált számos olyan filmkülönlegesség, amely DVD lemezen vagy más formában már régóta nem kapható.

Első körben harminchat, magyar szinkronnal látható vallási témájú film került be a kínálatba az Etalon Film katalógusából, köztük olyan klasszikusok, mint az 1975-ös monumentális Mózes - A törvényhozó Burt Lancesterrel, az 1989-es Arany Pálma-jelölt Francesco Mickey Rourke-kal és Helena Bonham Carterrel, és a 2005-ös Emmy-díjra jelölt II. János Pál - A béke pápája John Voighttal a főszerepben.

A vallási filmekből álló szekció egyben, vagy filmenként külön-külön is kikölcsönözhető otthoni megtekintésre.