Gyógyszerkísérlet és időutazás: forog az új magyar romantikus sci-fi

Zanox
Vágólapra másolva!
Július végén Dunaújvárosban indult Baranyi Benő első nagyjátékfilmje, a Zanox – Kockázatok és mellékhatások forgatása. A Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával készülő alkotáshoz már több izgalmas akciójelenetet is felvett a stáb.
Vágólapra másolva!

A Bújócska és Anja című munkáiért számos díjjal kitüntetett Baranyi Benő a Nemzeti Filmintézet Inkubátor programjában készítheti első nagyjátékfilmjét. A programban 67 millió forintos támogatást elnyert film ötlete a rendező-forgatókönyvíró kamaszkorában született: ekkor fordult meg a fejében, milyen jó is lenne, ha az általunk elkövetett hibákat egy egyszerű kis időugrással orvosolhatnánk.

A beazonosíthatatlan magyar iparvárosban játszódó történet főhőse Misi (Bálint Előd) 18 éves, gátlásos fiú, akin egy gyógyszerkísérlet keretében a Zanox nevű, pánikbetegség elleni szert tesztelik a helyi gyógyszergyárban. Misi évek óta szerelmes az osztálytársába, Jankába (Erdős Lili), de csak azután mer felé közeledni, miután rájön, hogy a kísérleti gyógyszer egyik mellékhatásaként képes utazni az időben.

Zanox Forrás: Salamandra Film/Kőházi Gergő

A vaskos humorú romantikus sci-fi cselekménye a magyar vidék sajátos atmoszférájú helyszínei között játszódik. A forgatás első szakasza Dunaújvárosban indult, a stáb ezt követően érkezett Komlóra. A film, melynek Gajdics Dávid az operatőre, a magyar filmek többségével szemben Romwalter Judit koproducernek és SPARKS Camera & Lightingnak köszönhetően két kamerával forog, ami nagymértékben felgyorsítja a munkát.

– nyilatkozta a rendező az ezen a héten Budapestre költöző forgatás kapcsán.

A Zanox – Kockázatok és mellékhatások a Salamandra Film gyártásában, valamint a SPARKS Camera & Lighting koprodukciójában készül, producerei Gyurin Zsuzsi és Molnár Dániel, az utómunka koordinációját Oskó-Szabó Csaba koproducer, a marketinget pedig Sümeghy Claudia executive producer segíti.

A főszerepeket a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem színművészeti szakán idén diplomázott Bálint Előd, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem jelenlegi hallgatója, Erdős Lili alakítja. A további szerepekben többek között Hatházi András, Sólyom Katalin, Hozák Kevin, Radvánszky Ronett, Máhr Ágnes, Danis Lídia, Vilmányi Benett, Már Megint Kitty és Vasvári Vivien láthatók.