Meghalt Peter Fleischmann

Hamburgi betegség
Vágólapra másolva!
Meghalt Peter Fleischmann német filmrendező, az új német film egyik vezéralakja, a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban című 1969-es filmdráma rendezője és forgatókönyvírója.
Vágólapra másolva!

A család tájékoztatása szerint a 84 éves filmes

egy esés következményeiben halt meg szerdán a Potsdam melletti Werderben, legutóbbi lakhelyén.


Fleischmann fő művei közé tartozik a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországban, illetve a Hamburgi betegség című 1979-es sci-fi egy halálos járványról.

Hamburgi betegség Forrás: Houwer-Film Film- und Fernsehproduktion Munich

1975-ben Antonisz Szamarakisz A hiba című regényéből rendezte A harmadik fokozat című filmjét, Michel Piccoli, Ugo Tognazzi és Mario Adorf főszereplésével, 1989-ben filmre vitte a Sztrugackij fivérek Nehéz istennek lenni című sci-fijét.

Jelentős részben a rendezőnek köszönhető, hogy a berlini fal leomlása után, az az 1990-es években sikerült megmenteni és a Vivendi francia konszernnek eladni a világ legrégibb nagy filmstúdióját, a berlin-babelsbergit, ahol a fal leomlásáig a kommunista Kelet-Németország filmgyártója, a DEFA működött.


Fleischmann alapítója volt 2003-ban a Német Filmakadémiának, 2008-ban Die Zukunftsangst der Deutschen (A németek félelme a jövőtől) címmel jelent meg regénye.