Műemléket állítanak a Delfines kaland című filmek főhősének

Winter
Vágólapra másolva!
Finanszírozási alapot és műemléket hoz létre Winter, a Delfines kaland című filmek nemrég kimúlt főhőse emlékére a Clearwater akvárium, mely otthont adott a különleges, művégtagot viselő állatnak.
Vágólapra másolva!

A Clearwater Marine Aquarium közlése szerint a látogatók a virtuális valóság segítségével "találkozhatnak" is az állattal. James Buddy Powell, az intézmény vezetője szerint az embereknek januártól nyílik lehetősége arra, hogy ilyen módon ismerjék meg Wintert.

- mondta Powell.

Winter hamvait a tervek szerint a Mexikói-öbölben fogják szétszórni.

A delfin november 11-én, 16 éves korában múlt ki. Az állatorvosok minden igyekezete ellenére sem sikerült kezelni az állat gyomor-bélrendszeri rendellenességét. Winternek korábban is voltak bélrendszeri panaszai, melyek gyakoriak a delfineknél, de ilyen súlyos problémákkal eddig nem kellett megküzdeni. A delfin ezúttal nem reagált a kezelésre. Az egykori víztisztító telepből kialakított akváriumban nemrég fejeződött be egy 80 millió dolláros felújítás nagyrészt Winter hírnevének köszönhetően. A renoválás során egy új, 5,6 millió literes élőhelyet is kialakítottak delfineknek.
A Winter-alapba befolyó hozzájárulásokat az akvárium további munkájának finanszírozására fogják fordítani. Az intézmény kiemelten foglalkozik tengeri állatok, például teknősök és manátuszok rehabilitációjával.

Winter emlékére dal is született In Our Hearts You'll Be címmel, zenéjét Rudiger szerezte, a dalszöveget Stephen Page írta. A zenei streamingszolgáltatóknál elérhető dalból származó bevétel egy részét a park fenntartására fordítják. Winter két hónapos volt, amikor Fokváros közelében egy rákcsapdába szorult a farokúszója, amelyet ezért amputálni kellett. A 2011-ben megjelent Delfines kaland című film bemutatja Winter gyógyulását és a példa nélküli, hosszadalmas próbálkozásokat, hogy protézist készítsenek az elvesztett farokúszó helyett.


A Harry Connick Jr., Ashley Judd, Kris Kristofferson, Morgan Freeman és Nathan Gamble főszereplésével készült filmet főként a Clearwater akváriumban és a közeli Tampa Bay területén forgatták. Három évvel később, 2014-ben megjelent a Delfines kaland 2 is, melyben Winter mellett a Hope nevű, szintén mentett delfin is szerepet kapott.

A palackorrú delfinek akár 60 évig is élhetnek, a világ egyik legintelligensebb állatfajaként tartják számon őket.

Winter volt a Clearwater akvárium leghíresebb lakója.