Tíz francia játék- és dokumentumfilm érhető el a MyFrenchFilmFestivalon

Vágólapra másolva!
Tíz francia játék- és dokumentumfilmet, valamint 20 rövid- és animációs alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők február 15-ig a MyFrenchFilmFestivalon, az esemény honlapján és a Cinego oldalán.
Vágólapra másolva!

- olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. Stéphane Riethauser Madame című dokumentumfilmje egy nagymama és unokájának intim beszélgetését mutatja be.

A programban több vígjáték is szerepel. Hafsia Herzi Neked is jár a szerelem című romantikus filmjében Lila mindennél jobban szereti Rémi-t, ezért nehezen éli meg hűtlenségét és a szakításukat. Egy nap Rémi bejelenti, hogy elmegy egyedül Bolíviába, hogy végiggondolja az életét, és megértse az elkövetett hibáit.


Christophe Blanc Just Kids című drámája története szerint miután a három testvér, Jack, Lisa és Mathis elvesztették szüleiket, meg kell küzdeniük magukért. A 19 éves Jack kérvényt nyújt be, hogy gyámja lehessen testvéreinek és hamarosan ő felel mindenért.

A 2019-es Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjjal jutalmazott Camille című filmben a címszereplő a fiatal és idealista fotóriporter Közép-Afrikába utazik, hogy tudósítson a készülődő polgárháborúról. Camille-t nemcsak az ország, hanem hamarosan az események forgataga is magával ragadja.

A fesztivál válogatásban szerepel még egyebek mellett Jean Cocteau Orphée című klasszikus fantasy filmje, amely a jelenbe helyezi Orfeusz tragédiáját.

A filmek francia nyelvűek, a legtöbbhöz társul magyar és angol felirat, egy részük pedig csak angol felirattal érhető el. A játék- és dokumentumfilmeken kívül még ingyenesen tekinthető meg 20 rövid- és animációs film a www.MyFrenchFilmFestival.com oldalon.