Fabricius Gábor első nagyjátékfilmje, az Eltörölni Frankot meghívást nyert egy rangos A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválra - közölte a produkció. A fesztivált a közlemény nem nevezte meg. 

Az Eltörölni Frankot nemzetközi forgalmazásának jogát már megvásárolta a francia Totem Films. A film szinopszisa szerint 1983-ban, a vasfüggöny mögött, Frank, egy underground zenekar frontembere nem tud beilleszkedni a szocializmus orwelli csendjébe. Pszichiátriára kerül, ahol a rendszer az ellenségeit titokban próbálja elhallgattatni.

Fabricius GáborForrás: Otherside Stories

Fabricius Gábor a film írója és rendezője kiemelte:
Annyi mindent nem mondtak el nekem és annyi mindenről mondtak mást, sőt, pont az ellenkezőjét, hogy már kérdezni sem akartam. A szavak semmit sem jelentettek, mert az ember valamit mégiscsak érez a gyomra környékén az igazságról. Amiről nem lehet beszélni, arról hallgatni kell, de amit el lehet mondani, azt meg kell mondani világosan.

Az Eltörölni Frankot forgatókönyve a 2018-as Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a Feature Launch in Development díját, meghívást kapott a Creative Europe Media Sources2 és MIDPOINT programjaira, a Tallin Baltic Eventre, a Torinoi Art Directors Masterclassra, a CineLink Industry Days-re Szarajevóba. A ViennaLets CEE Eliot Grove nemzetközi pitch fórumán Silver Award-díjjal tüntették ki és a világhírű Sundance Lab shortlistjébe is bekerült.

 

Az Eltörölni Frankot főszerepét a Filo művésznéven ismert Fuchs Benjámin játssza.  

A filmben fontos szerepet kapott a már több nemzetközi elismeréssel díjazott, fiatal erdélyi színésznő, Blénesi Kincső és a Junior Prima díjas Waskovics Andrea. Az Eltörölni Frankot főbb szerepeiben olyan ismert színészeket is láthatunk, mint Bánsági Ildikó, Lénárt István, Székely B. Miklós vagy a koreográfus Frenák Pál.

Az Eltörölni Frankot látványvilágát a számos hollywoodi szuperprodukcióban közreműködő világhírű szakember, az izlandi Eggert Ketilsson teremtette meg.
A film operatőre Dobos Tamás, vágója Kiss Wanda és Tuza-Ritter Bernadett. A hangért Zányi Tamás, a jelmezekért Sinkovics Judit felelt. Fabricius Gábor konzulense Gazdag Gyula filmrendező volt.

A filmet az Otherside Stories gyártotta, a Nemzeti Filmintézet támogatásával.