Alec Baldwin egy ártalmatlannak hitt kellékfegyverrel ejtett halálos sebet a Rust című film forgatása közben Halyna Hutchins operatőrön. Egy amerikai online hírportál szerint a stábtagok éles lőszerekkel megtöltött fegyverekkel lövöldöztek sörösdobozokra a forgatási szünetben. Elképzelhető, hogy véletlenül az egyik ilyen fegyver került Alec Baldwin kezébe.

Mint azt korábban az Origo is megírta, Alec Baldwin kellékfegyverrel véletlenül agyonlőtt egy operatőrt új filmje forgatásán, a rendezőt pedig súlyosan megsebesítette. A rendező, Joel Souza azóta távozhatott a kórházból. A színészt nagyon megviselte a tragikus baleset, később hivatalos nyilatkozatot adott ki, amelyben azt is megírta, hogy felvette a kapcsolatot Halyna Hutchins operatőrnő családjával, a rendőrséggel pedig együttműködik a nyomozás során.

A Blikk Sharon Waxman, a The Wrap internetes lap alapítójának egyik interjújára hivatkozva azt írja, a stábtagok hibázhattak, amikor odaadták Baldwinnak az éles lőszerrel töltött fegyvert. Szerinte sörösdobozokra lövöldöztek a szünetben, később az egyik, játék közben előkerült fegyvert adhatták át a színésznek. 

"Van egy a játék, amit a stábtagok időnként űznek: kimennek a természetbe és sörösdobozokra lövöldöznek. Ez éles lőszerrel történik. Megtudtuk, hogy azon a reggelen is játszottak ilyet a Rust stábtagjai, amikor Halyna Hutchins meghalt" – mondta Sharon Waxman az interjúban.

A film producerei közleményben válaszoltak a Wrap információira. "A szereplők és a stáb biztonsága legfőbb prioritásunk. Bár nem tudtunk hivatalos panaszról a forgatáson használt fegyverek vagy kellékek biztonságával kapcsolatban, a forgatás leállítása alatt belső felülvizsgálatot végzünk. Továbbra is együttműködünk a Santa Fé-i hatóságokkal a nyomozás során, és mentálhigiénés szolgáltatásokat nyújtunk a színészeknek és a stábnak ezekben a tragikus időkben" - írták.

A rendező, Joel Souza is megerősítette azokat a korábbi információkat, hogy a fegyvernek üresnek kellett volna lennie a forgatás során, ahol három ember felelt a fegyverekért, amiket a fegyvermester, valamint a rendezőasszisztens is ellenőrzött, mielőtt a színész kezébe kerültek.  Egyes jogi szakértők szerint Baldwin gondatlansága miatt akár másfél év börtönt is kaphat, illetve polgári peres eljárás is indulhat ellene.