Kristen Stewart lesz a Berlinale zsűrielnöke

Kristen Stewart
Vágólapra másolva!
Kristen Stewart színész-filmrendező lesz a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál zsűrijének elnöke - számolt be róla a deadline.com hollywoodi portál.
Vágólapra másolva!

"Fiatal, ragyogó és jelentős munka áll már mögötte, Kristen Stewart tökéletes híd Amerika és Európa között" - méltatta a sztárt a Berlinale két igazgatója, Mariette Rissenbeek és Carlo Chatrian.

Hozzátették, hogy számos emlékezetes karaktert formált meg filmjeiben, köztük az Alkonyat Belláját vagy a walesi hercegnét, és nemzedéke egyik legkiemelkedőbb, legsokoldalúbb színészének tekintik.


A 32 éves színésznő már két évtizede forog a filmvilágban. David Fincher Pánikszoba című 2002-ben bemutatott filmjében Jodie Foster partnereként robbant be a köztudatba, majd 2008 és 2012 között az Alkonyat-filmek főszereplőjeként aratott sikert világszerte. Legutóbbi munkái közé tartozott a Spencer című filmben Diana hercegnő szerepe, amelyért idén Oscarra is jelölték.

Kristen Stewart Forrás: Getty Images


Filmrendezőként 2014-ben debütált, azóta egy rövidfilmjét a velencei filmfesztiválon, egy másikat pedig Cannes-ban mutatta be.

Most dolgozik The Chronology of Water című első nagyjátékfilmjén, Lidia Yuknavitch amerikai író memoárjainak adaptációján.


A Berlinale nemzetközi zsűrijének további tagjait később jelentik be. A fesztivált 2023. február 16. és február 26. között rendezik meg. A filmmustra tiszteletbeli Arany Medve-életműdíjával tünteti ki Steven Spielberg filmrendezőt.