Vágólapra másolva!
A Doctor Strange az őrület multiverzumában című Marvel-szuperhősfilm vette át az észak-amerikai kasszasikerlista vezetését a hétvégén.
Vágólapra másolva!

A filmet gyártó Disney filmstúdió vasárnapi bejelentése szerint a pénteken debütált produkcióra Amerikában és Kanadában 185 millió dollárért (68 milliárd forintért) váltottak jegyet a nézők. Ezzel idén Sam Raimi filmje lett a legjobb premierhétvégével induló produkció Amerikában.

Tavaly év végén a Pókember: Nincs hazaút című szuperhősfilm 260 millió dolláros (95 milliárd forintos) premierhétvégével nyitott, ami a legjobb eredmény volt a pandémiakorszak alatt.

Doctor Strange az őrület multiverzumában Forrás: Courtesy of Marvel Studios

A Benedict Cumberbatch főszereplésével forgatott Doctor Strange 2016-ban lett nagy kasszasiker. A filmet rendező Raimi a folytatásban a kritikusok szerint előrukkolt a Marvel első horrorfilmjével, ugyanakkor szinte egyöntetűen dicsérték a látványos produkciót, amelyben Cumberbatch mellett Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Rachel McAdams, Chiwetel Ejiofor és Xochitl Gomez is szerepel. A 200 millió dollárból (73 milliárd forintból) készült film nemzetközi bemutatkozása még az amerikait is felülmúlta: szerda óta 265 millió dollárért (97 milliárd forintért) fogytak rá a jegyek, s ezzel a produkció globális bevétele vasárnapra elérte a 450 millió dollárt (164 milliárd forintot).

Az ágazati értékelések szerint a Doctor Strange folytatása kellő lendülettel nyitotta meg a nyári moziszezont, amely rendszerint május elejétől augusztus végéig tart.

"Több mint egy évtizede a Marvel filmjeivel kezdődik a nyár. Visszatértünk a normális menethez" - írta Paul Dergarabedian, a Comscore vezető elemzője.

A hétvégi kasszasikerlistán a Doctor Strange-folytatás után a második helyre A rosszfiúk került 9,8 millió dolláros (3,5 milliárd forintos) jegyeladással, a harmadik pedig a Sonic, a sündisznó 2. című animáció lett 6,2 millió dolláros (2,3 milliárd forintos) mozis bevétellel.