Ryan Gosling élvezi, ha felgyújtják, aknára lép vagy felborul a kocsijával

A kaszkadőr
Vágólapra másolva!
Lélegzetelállító akciójeleneteket, sajátos filmgyári humort és némi romantikát ígér A kaszkadőr című film, amelyben Ryan Gosling alakítja a címszerepet és a rendező az a David Leitch, aki mielőtt megrendezte volna az első John Wick-filmet 2014-ben, maga is kaszkadőrként dolgozott, például Brad Pitt dublőreként olyan filmekben kockáztatta a testi épségét, mint a Harcosok klubja, az Ocean's Eleven – Tripla vagy semmi, a Trója vagy Mr. és Mrs. Smith.
Vágólapra másolva!

David Leitch 2014, a John Wick óta a legjobb akciófilm-rendezők közé tartozik, olyan látványos és adrenalinnal felpumpált filmekkel, mint az Atomszőke, a Deadpool 2. vagy a Halálos iramban: Hobbs & Shaw. S mivel Leitch évtizedekig dolgozott kaszkadőrként (illetve akciójelenetek másodrendezőjeként), nem is lehetett kérdéses, hogy miért érezte úgy, hogy neki kell megrendeznie az 1980-as években futott The Fall Guy című tévésorozat filmváltozatát.

A Ryan Gosling főszereplésével készült A kaszkadőr ugyanis alapvetően Glen A. Larson 1981 és 1986 között sugárzott amerikai sorozatára épít, az új történet szerint a sokat tapasztalt, lassan kiöregedő, de még mindig remek kaszkadőr, Colt Seavers (Gosling) kénytelen nyomozni annak a kiállhatatlan sztárnak az eltűnése ügyében, akinek ő a dublőre, és aki a volt barátnője, a rendező Jody Moreno (Emily Blunt) első filmjének a főszereplője.

A film forgatókönyvét Drew Pearce (Vasember 3. , Mission: Impossible – Titkos nemzet, Halálos iramban: Hobbs & Shaw) írta Gosling mellett Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson és Hannah Waddingham játsszák a főbb szerepeket, de feltűnik a filmben Lee Majors, az eredeti tévésorozat főszereplője is.

A kaszkadőr 2024. február 29-én érkezik a magyar mozikba.